【吹漲】Valve携手Nexon打造《絕對武力 Online 2》

遊戲製造商Valve和Nexon今日宣布將會攜手合作在亞洲地區推出CS Online 2(絕對武力Online 2)。

在新聞發布會上,兩家公司對本次新作的特點做了簡單的說明:

CS Online 2將會有更清晰的畫質,更具真實感的操作和打擊反饋效果,這些都源自於Source的增強版引擎。新作也會在其他方面獲得提升,比如環境質量,武器和裝備種類,等等。

Nexon稱遊戲將會在日本,韓國,中國及東南亞地區推出。我們已經申請要求發行商對遊戲的細節進一步說明,以及它是否與Valve即將上市的《絕對武力:全球攻勢》有關聯。

http://www.3dmgame.com/news/201204/44760.html

本來以為Valve會籍着DotA 2同CS: GO在中國推廣下Steam,估唔到dota同CS都出online版,真係吹漲

如果Valve肯將系俄羅斯用概策略搬到中華地區(Steam個俄羅斯區D game個價錢比其他地方平非常多),再加上遊戲可以本地化(e.g.中文語言同中文語音),一定好賣

我唔信到時HL3都出online版

Source的增強版引擎
wkinwa87 發表於 2012-4-6 13:44

online game唔好旨意拒會有幾好概畫質。。不過source都唔差的

CSO出第2代... 真係俾佢吹漲..

CSO搵到咁多錢,valve超開心..當然叫人搞個CS:S O出黎(行SOURCE ENGINE MA)
而家D細路好鐘意入CSO買果D推出既點槍
好可惜佢地冇錢,只好問阿媽囉
個人估計CSO年齡層:6-15歲

真係玩槍CS既,有一堆仲留係CS1.6,.CZ紅唔起,俾人玩單機,有少數既係CS:S,不過CS:S都紅唔起,我諗好多人等緊CS:GO嫁啦

呢隻新版CSO咪留俾班細路玩囉

HL3 online同deathmatch有咩分別

如果HL3有coop版都唔錯,好耐無見Adrian Shephard (HL: Opposing force)同過左HL2:EP1之後再無見既Barney Calhoun啦

HL3 online同deathmatch有咩分別

如果HL3有coop版都唔錯,好耐無見Adrian Shephard (HL: Opposing force ...
cms4c17 發表於 2012-4-6 20:44

我所講概online系果D有代理提供指定伺服器概game

應該會試下玩, 唔知AVA同佢邊個好玩D

回復 7# kwokut

完全諗唔到HL3 online會係點

CSO搵到咁多錢,valve超開心..當然叫人搞個CS:S O出黎(行SOURCE ENGINE MA)
而家D細路好鐘意入CSO買果D推出 ...
veve178 發表於 2012-4-6 20:11

無法..我覺得1.6打後個D CS唔會紅得起..
主要原因..係玩法少在...
我一直都有keep開玩1.6同css
cs1.6多D玩法,又多D圖,槍感又好過css..又kz,又deadrun好多玩法
css 我玩開..好玩都係殺人,ski,zombie escape(1.6都有)仲要少人玩
如果今次cs:go無野改.無其他玩法...只係CT對TR..我念同css,AVA個D埸內對戰FPS差唔多

話說今次cso2唔會係css掛(改行SOURCE ENGINE)