時間 + 習慣問題
超任年代唔好話波昇
霸王翔吼拳同龍虎亂舞都照出
之後玩EMU, 用keyboard 都係咁出  ...
餓狼 發表於 2017-1-17 09:30

同意!睇你點練嘅遮!
我以前同朋友雙打,喺街機我一定輸!(本身我打得差過佢)
但返屋企玩超任我有五成機會Win,因為佢日日用joystick練!
我就喺屋企用joypad玩多!
(用joypad我可以單手連續出波同升)

PS3版唔知, 我只玩過360版...... 唔係話唔正, 不過依家網上應該搵唔到人打了....

如果真係要買, 我建議 ...
getterwing 發表於 2017-1-17 11:55

小弟都有打Ultra SF4 PC版,但對小弟黎講都幾複雜下。尤其係目押,直頭唔知係乜

所以小弟都係用SF2嘅技術打SF4便算,無所謂,至在過癮下

時間 + 習慣問題
超任年代唔好話波昇
霸王翔吼拳同龍虎亂舞都照出
之後玩EMU, 用keyboard 都係咁出  ...
餓狼 發表於 2017-1-17 09:30

咩超任 ... 超任邊有 stick
keboard 緊係易啦,就咁 623 就昇

你用過 xbox gamepad 個 stick 玩過 fighting game 未?
出十字旋風撻就易,出 623 就難到不得了

咩超任 ... 超任邊有 stick
keboard 緊係易啦,就咁 623 就昇

你用過 xbox gamepad 個 stick 玩 ...
fatdog 發表於 2017-1-17 12:26

Ching,超任時代都出過好多款嘅joystick喎,你google ”super famicon joystick” 就見到了

超任好多棍的.... 我當年都買過, 不過真係好快壞.

其實xbox gamepad 出波動/昇龍拳都唔係好難, 最 ...
getterwing 發表於 2017-1-17 12:54

小弟仲用緊Sega Saturn 支virtua stick,真係好好用

Ching,超任時代都出過好多款嘅joystick喎,你google ”super famicon joystick” 就見到了 ...
mr_juicy 發表於 2017-1-17 12:51

由頭到尾都係講緊 xbox gamepad 個 joy/stick

唔係街機式 joystick

超任好多棍的.... 我當年都買過, 不過真係好快壞.

其實xbox gamepad 出波動/昇龍拳都唔係好難, 最 ...
getterwing 發表於 2017-1-17 12:54

xbox/ps left stick 出波都唔算難
準確 100% 出到昇係超難
反而儲重易 (16/18)

頂果兩個 做拳腳真係好難用 ...
打 zero 1/2/3 要出 max 超必勁難