咸濕格鬥出左幾日, 冇人講

STEAM 9折. 新GAME 有折, 少人買嗎?
我等佢6折以下先買...

https://www.youtube.com/watch?v=357WPSZn3M8

好多game新出都有折 黎緊兩隻大作dmc5同隻狼pc版都有特價

咸濕格鬥雖然冇玩開,但有睇5代既mod

好多game新出都有折 黎緊兩隻大作dmc5同隻狼pc版都有特價

咸濕格鬥雖然冇玩開,但有睇5代既mod:titte ...
鋼練 發表於 2019-3-4 13:32

依家3D拳腳格鬥基本上得番鐵拳同DOA.  講格鬥系統, 鐵拳好玩好多.  講衣服....鐵拳本身個砌衫都好過DOA要你抽1000件碎片

但有睇5代既mod:titte ...
鋼練 發表於 2019-3-4 13:32

咩MOD 呀, 正唔正呀

DOA 應該 DMM 個隻好玩 D
特是咸濕的玩家

回覆 4# AMDEX

格game我係直頭冇玩開,但係睇住啲角色改哂身形+nude+搖住咁打好難唔睇

回覆 3# getterwing

世家的 VF 冇再出. C兄知唔知點解? 係米唔好賣.

回覆  getterwing

世家的 VF 冇再出. C兄知唔知點解? 係米唔好賣.
AMDEX 發表於 2019-3-4 13:46

一來人才依家已經走得7788, 所以依家街機靠card game, 家用靠如龍, 已不思進取.
而且VF亦都唔好賣, 家用版銷量唔好, 上一代街機版亦唔受歡迎(arcadia 雜誌排行榜)

不過都唔係完全玩唔到, 早排木村如龍game內有機舖, 有最後果隻vf打.

回覆 8# getterwing

我覺得唔好賣係主因, 佢都有人才做到如龍. 要做隻VF 唔難, VF 我覺得太難玩. 出招太複雜.

回覆  getterwing

我覺得唔好賣係主因, 佢都有人才做到如龍. 要做隻VF 唔難, VF 我覺得太難玩. 出招 ...
AMDEX 發表於 2019-3-4 13:58

唔同喇, VF係2人對戰格鬥game, 個重點同要求, 同如龍呢類單拖打AI完全唔同. 最簡單係平衡度, 對戰格鬥唔可以有太霸道的招(例如起動快而且中左就無條件入一串, 擋左就安全), 除非係獨步頂膝呢類出招指令超難.  但如龍就唔駛理呢D, 只要將D 招拆開質入唔同level的skill tree就算, 到時調下AI進攻積極性同攻防數值就ok.