用oepay內mastercard買全境封鎖2扣款後沒遊戲

-

我係3月中試下用oepay內mastercard買PC版既全境封鎖2,在oepay中睇到扣左560港元,但係我既UPLAY收唔到GAME和確認購買電郵。咁我咪用另一張卡(VISA) 再去買囉,咁今次又比我買到收到GAME和確認購買電郵,一樣係扣左560港元。
咁樣我咪睇OEPAY內MASTERCARD既交易記錄係XSOLLA扣左款,咁我咪去XSOLLA官網客服問囉,第一次問佢,佢話10日內會退款,等左十幾日都未收到,咁我尋日再問佢又話佢地問番UPLAY果邊話我個日成功交易同埋玩緊,我真係激死...前幾日我係 UPLAY客服果邊我提出左問題但到宜家都未有回覆...都唔知可唔可以追番個560元,所以大家用oepay內既master要小心,可能比左錢收唔到game!! 因為我有個fd都係用呢張卡一樣扣款後收唔到game到宜家都係等緊消息!

睇唔明上面既唔緊要,我簡單d講一次我個情況:
第一次我用oepay master卡買就扣左款收唔到遊戲,咁第二次用visa卡再買就成功收到遊戲,咁即係證明第一交易係失敗,因為一個遊戲無可能買到兩次,呢兩次每次扣左560總共扣左1120!

有無師兄都有呢個情況發生,宜家除左等消息仲有乜野做到...唔知聯絡oepay mastercard果邊有無用?我唔想用$1120買隻$560既game,真係估唔到會發生咁既事。

-

點解見到第一次扣錢成功後唔係立即搵UPlay去處理呢

去找mastercard提出dispute, 話冇收到貨, 正常兩個月內應該refund比你

搵卡公司俾證明佢睇, 卡公司幫你退, 要30日內搞

點解見到第一次扣錢成功後唔係立即搵UPlay去處理呢
天下無雙 發表於 2019-4-1 09:20

趕住玩,同埋搵uplay幾日都唔理你,好似我宜家咁,幾日都未回覆我...

去找mastercard提出dispute, 話冇收到貨, 正常兩個月內應該refund比你
Adele 發表於 2019-4-1 09:31
我等多幾日睇下uplay點覆我先,不過到時驚錢就拎番,uplay又會將我隻game刪左...

唔好用 oepay內mastercard 直接買野, 好多問題, 頂多用來增值之類好了

我係3月中試下用oepay內mastercard買PC版既全境封鎖2,在oepay中睇到扣左560港元,但 ...
tomtomtompk 發表於 2019-4-1 08:35 [/quote]

唔好用 oepay內mastercard 直接買野, 好多問題, 頂多用來增值之類好了

我係3月中試下用oepay ...
二師兄 發表於 2019-4-1 11:39

宜家知道太遲,已經中大伏T. T

淘寶買嘢冇問題

其實做乜唔直接用信用咭, 要用OCTOPUS EPAY呢?
不過呢D TRANSACTION FAILURE, 一般都唔會扣你錢, 過兩三日or星期會有通知俾你交易失敗.