請問有冇人玩緊 創世小玩家2 有問題想問下(新問題)

新問題在#9

玩完農場島
返左空蕩島
但手多將空蕩島工作枱拎左去第二個位先升級,升級後工作枱消失了......
現在沒方法制作該工作枱能做的物品.....
有冇其他島會拎得返張工作枱???

------

已找到了另一張
原來只係隔左一座石山,另一塊智慧石碑個邊就有

via HKEPC Reader for Android

提下你珍貴嘅野唔好漏低係D小島, 每次離開個島都會重設
特別係後期會有D珍貴物品(我爆左主線, 冇特別去搵攻略睇所以唔確定可唔可以做返出黎)
重要野如果未用住就係空蕩島搵個箱裝起佢以免悲劇

提下你珍貴嘅野唔好漏低係D小島, 每次離開個島都會重設
特別係後期會有D珍貴物品(我爆左主線, 冇特別去搵攻 ...
us54gzl 發表於 2019-8-26 15:32

珍貴野,應該會抽起先去小島.

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

爆機前冇留意
爆機後所有入得袋嘅都會跟埋去d小島

爆機前冇留意
爆機後所有入得袋嘅都會跟埋去d小島
us54gzl 發表於 2019-8-27 16:49

宜家去左礦石島
係空蕩島既係全部跟唔到去礦石島
應該留左係碼頭個袋裡
個三粒hp up 種子同世界樹葉都留左係空蕩島.....

神仙魚係礦石島邊度釣???

另外想問組合技d出??
我只記得按L同A鍵.....

game裡面有冇得睇返使用控制鍵組合?? 我就係因為無留意,第一次玩唔識打平地d方格,以為要用其實工具自己無拎....原來個唔洗....攪到由頭重玩一次

小島係指要比心開航線果D
劇情上嘅除左監獄島之外其他之後都可以除時返去拎野走

組合技要席德儲夠氣先可以出
出得時會有提示叫你按制
但佢儲氣時間長到唔係打大佬/人海戰都唔會出到

小島係指要比心開航線果D
劇情上嘅除左監獄島之外其他之後都可以除時返去拎野走

組合技要席德儲夠氣先可以 ...
us54gzl 發表於 2019-8-28 13:28

原來係咁

除左監獄島,
仲有最後果個地方都去唔番(三大島之後)
裡面有隻去過既船搵真d.有把劍.

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

我想整個大魚缸,但只能放兩條魚.....

明明钓魚島細細地可以放到三條

但我自己砌既就放唔到?????

另外空蕩島我封左個海水魚堤...都係只能放十多條魚…...

點解???

我想整個大魚缸,但只能放兩條魚.....

明明钓魚島細細地可以放到三條

但我自己砌既就放唔到?????

另外空 ...
chi333 發表於 2019-9-4 08:57

一個島最60人,魚動物都計一人