[其他] STEAM 在法國敗訴

https://www.inside.com.tw/articl ... rD_w_apEChXoM4JcpdA
Steam 輸掉官司!法國法院判決消費者可轉售遊戲

有趣有趣
不過我系STEAM買遊戲都系收藏多過玩
所以影響唔到我

唔係仲有上訴上訴同上訴咩

唔係仲有上訴上訴同上訴咩
muyo 發表於 2019-9-25 18:05

呢個要問steam同法國當局先知

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# find72

but how?
sell the whole account?

回覆  find72

but how?
sell the whole account?
carsonhung 發表於 2019-9-25 22:39

可以Steam Market炒game啦

via HKEPC Reader for Android

可以轉售對steam也不見得是壞事, 可以賺手續費

平左亦多人買左

同時要對轉售加入限制亦大把方法, 例如轉售唔包更新

歐洲好多時都搵野黎搞

不過可以轉售對我地都係好事

可以轉售對steam也不見得是壞事, 可以賺手續費

平左亦多人買左

同時要對轉售加入限制亦大把方法, 例如轉 ...
gn01119056 發表於 2019-9-26 09:23

但對遊戲生產商好似就唔係幾好,
可以轉賣即少左人買新貨,

182日每日3000=54萬steam單官司都打左幾年律師費都唔知幾多

根據歐盟法律規定「在歐盟境內出售的所有商品必須能夠在未經原始出售者許可的情況下轉售」

咁即係點
即係歐盟無license 概念?

咁即係點
即係歐盟無license 概念?
~Mars~ 發表於 28-9-2019 12:31

要點樣先可以理解成"無license" 概念?