判詞講到明
Epic提告係非報復性嘅
因為由Epic提供晒所有內部文件
有晒違反合約資料同預咗賠償

去到Remed ...
餓狼 發表於 2021-9-15 17:58

我唔知你係邊度睇的翻譯.... 搞到錯晒...
唔係「Epic提告係非報復性」, 而係 Apple 封戶口行動唔係報復行為.

“個官直頭好白咁講, 哩單野係兩條友爭餅食”

個官即頭有講
Epic係預咗添

有邊part係Epic主動要求過唔 ...
餓狼 發表於 2021-9-16 13:59

預咗...... 係 Epic 預左佢一玩野, Apple 會封佢戶口呀.....
你究竟係邊度睇翻譯的?
唔會係 google translate 嘛?

第一回合, EPic 輸左九成就一定架啦, 仲有得嘈??
唔睇判詞, 睇佢兩邊既反應都已經知乜事啦
apple 話對判決非常滿意, epic 就話考慮上訴
咁都覺得apple 輸左??

其實咁多人唔鐘意epic既作風

咁應該唔裝佢個client

定係照裝,然後淨羅免費game好............

第一回合, EPic 輸左九成就一定架啦, 仲有得嘈??
唔睇判詞, 睇佢兩邊既反應都已經知乜事啦
apple 話對判決 ...
Baggio3go 發表於 2021-9-17 02:34

蘋果表面係無點輸,但係打開左缺口。
好難講上面D法官點睇係唔係monopoly。
據多國嘅認知,某程度係,但通常都係罰錢,放寛了事。
做算最終比蘋果贏左,都係表面,越審越要比更多機密。

其實咁多人唔鐘意epic既作風

咁應該唔裝佢個client

定係照裝,然後淨羅免費game好............ ...
Rosa 發表於 2021-9-17 09:12

依回合我係感謝EPIC,挫挫蘋果,等我有花生睇。
手機市場早晚係要開放,無論蘋果定谷歌,錢邊有咁易賺。

依回合我係感謝EPIC,挫挫蘋果,等我有花生睇。
手機市場早晚係要開放,無論蘋果定谷歌,錢邊有咁易賺。 ...
hoho1986 發表於 2021-9-17 09:21

手機市場呢個餅咁大,一定個個都猴住

smartphone連環食人案,電話、相機、mp3機、DV、遊戲機..........

Fortnite上唔返架已經係輸緊, 平果機無得自己官網DL黎玩, 即係新仔入唔到場課金

最好送埋部iphone比你打機

蘋果表面係無點輸,但係打開左缺口。
好難講上面D法官點睇係唔係monopoly。
據多國嘅認知,某程度係,但 ...
hoho1986 發表於 2021-9-17 09:18

1 同 0 比, 一定係有好過無, 特別係對 app 外宣傳.

Epic 係哩度算係賭輸左.... 佢大概係想 apple 唔好衰係佢自身單官司, 而同佢係哩單和解.
一真打哩單一官司, 理據係薄的, 整個行為係錯的.
拿高肚皮俾人睇就兩間公司都會有.... 打落去, 大家有"戲"可睇.