點解唔搵多d apple fan page 嘅article?

而家都未知輸贏
初判就Epic少少上風
仲有上訴
仲有其他develop ...
餓狼 發表於 2021-9-14 11:18

EPIC 要賠錢俾 Apple.
Apple 完全可以唔准 Fortnite 係 iOS 出現, 甚至 EPIC 其他相關的 account.
Apple 被裁定非壟斷.

惟一對 apple 不利的, 係要開放付費方式, 但不等於 apple 唔可以係"其他"付費方式入面, 抽佢的 30%.

請問 EPIC 的上風係邊? 我真心係唔明, 請分析一下.
你講得通, 我會修改一樓.

根本 EPIC 一開始就落錯子, 單方違左約.

一般 game 對 apple 理由本來就唔充分.... 倒是 Netflix/Spotify, MS/Sony 哩 d 賣 service, 而 apple 本身又有賣同樣 service 的就會充分得多.

NYT嘅
咁睇Epic咪贏咗?
餓狼 發表於 2021-9-14 11:23

人地哩篇報導個 title 係乜?

咁係咪暫時EPIC可以照原本咁做法,造埋個直接課金比EPIC既item係個App入面,比個客揀 經App store比錢 或 直接比錢EPIC

成件事都係EPIC玩到呢一步,Apple先開始入稟法庭

罰左EPIC錢,但後面既玩法就唔同曬
Rosa 發表於 2021-9-14 11:30

No.

No, 係 EPIC 告 Apple.

回覆 13# IanW

啊係我只記得導火線係 in-app payment果part

我玩過D手遊特登整隻PC版出黎,為既就係PC版果邊用HTML既方式課金比佢

人地哩篇報導個 title 係乜?
IanW 發表於 2021-9-14 11:43

我咪做一次你做緊嘅嘢啫
你覺得有問題?

EPIC 要賠錢俾 Apple.
Apple 完全可以唔准 Fortnite 係 iOS 出現, 甚至 EPIC 其他相關的 account.
Apple  ...
IanW 發表於 2021-9-14 11:37

2單案嚟
罰錢+落架係導火線

而家禁制令係出咗
90日生效
apple要上訴成功先可以取消

咁樣係apple上風?

唔洗改啦
夠警世呀

BTW
apple唔止下架fortnite一個動作啦

Epic犯錯
被罰
係抵佢死嘅

但而家呢單係反告apple壟斷
雖然前後有關連
但係2單嘢嚟

我咪做一次你做緊嘅嘢啫
你覺得有問題?
餓狼 發表於 2021-9-14 12:17

我做緊乜野? 唔該你講清楚.
我一樓貼左條 link, 講左十個 claim 中惟一 EPIC  "勝" 的部份.
條 link 的網頁, 十分公整地分析個判決.

請問有乜問題?
如果十中其一(實際只能算半), 都唔能夠用「差不多算係完敗」, 請問應該點叫?

你又有 d 乜野分析見解呢? 我第三次問哩個問題了.

我做緊乜野? 唔該你講清楚.
我一樓貼左條 link, 講左十個 claim 中惟一 EPIC  "勝" 的部份.
條 link 的 ...
IanW 發表於 2021-9-14 12:27

冇乜嘢見解
judge conclusion 完全唔提
2單擺埋1單
見解我有講小小
講唔啱你心水咪當我冇講過囉
我OK㗎

我覺得
係睇緊燒山咁上下嘅嘢
同埋想睇下顏色vs dev福利之間點擺位

就係咁