今集比較多混合賽道......成日要改 setting

懶人堅係覺得煩!!
bobocar 發表於 2021-11-13 02:23

懶咪用人哋啲 setting 囉,又幫到人
最緊要肯榜水

6900XT 不斷彈game,已裝21.11.2都係咁.其他games 又無事

講開改車,各位一定要留意第一次自己改係免費㗎!
同埋入去之前要諗定改邊架。

千祈唔好好似我咁入到去先知,之後出翻嚟揀啱心水入過去,結果空歡喜一場
優惠只限一次!心水係啲比較貴嘅越野車,換埋 engine改到盡,價錢幾和味

改 setting? 嗰個咩巡迴賽第二次玩,唔知原來係跑山跳崖,揸架冇改嘅 Zonda C
跳下跳下第二場咪照拎第一,不過尾場炒咗,又要間下水先包尾之嘛
隊友已經包夠尾頂唔順走晒

6900XT 不斷彈game,已裝21.11.2都係咁.其他games 又無事
dan_dan 發表於 2021-11-13 12:37

行唔行到測試?試吓先行佢建議嘅畫質,OK再逐啲上
我自己覺得係爆 system RAM多
前面有話係 “管理員權限”, sound 卡,防毒等等

行唔行到測試?試吓先行佢建議嘅畫質,OK再逐啲上
我自己覺得係爆 system RAM多
前面有話係 “管理 ...
CMZ 發表於 2021-11-13 13:27

完成一開始4架車比賽,benchmark 行過一次得就無。

用admin 行搞掂無再彈game

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2)

懶咪用人哋啲 setting 囉,又幫到人
最緊要肯榜水
CMZ 發表於 2021-11-13 12:31

就係窮呀!!! 有鬼錢....成日要改!

回覆 75# dan_dan

我 6700XT 16GB RAM WIN10 啱啱上最新 21.11.2 driver
行 3440x1440 60Hz MSAA 4X FXAA off 除咗環境紋理同幾何開超高之外, 全部開盡
行完 benchmark 59FPS VRAM 6.54/11.21GB ; SysRAM 15.88/15.89GB (啱啱好? )
ctrl+shift+O 開埋 drvier 個 overlay睇住, VRAM 約 79XXMB , SysRAM 12GB左右

之前校低小小(可變地形,上色品質: 超高)都間唔中彈出嚟話我唔夠 RAM, 但照玩冇 Hang過

依家可以自己用 cheat engine 打開 RT ...有興趣可以試下!

https://www.youtube.com/watch?v=VtHCpO88l_w

開左....跌左 1x - 2x fps 得翻 6x 7x

RPP開三就無成3xfps

ARCADE 過關嗰 3分難攞到爆, 成日都冇人, 有嘅小貓三兩隻, 半路走咗都唔知
好彩嘅有時成堆人響度, 都可以唔知玩乜咁, 唔知係咪斷晒線
當你勁到曉飛都冇用, 我覺得起碼有6至8個識玩嘅先有機會
好心改做累積過3關算啦, 一條友有時第一關都過唔到

以前 FH4 Forzathon live 入去齋坐都袋袋平安

DEL......................