901 的draft n 行到5GHz 嗎?

最近想入一個draft n router俾901用
只知901的network card是Ralink RT2790
上返ralink同eeepc個網又搵唔到資料

想問有冇CHING知呢張card可唔可以行5GHz frequency band?
同埋draft n好似都幾揀擇...有冇CHING而家用緊draft n router夾901有好推介?

回覆 2# 的帖子

離題一問~係咪a先係5GHz?

原帖由 passby 於 2008-12-20 11:28 發表
離題一問~係咪a先係5GHz?

無錯, A 先係行 5GHz
不過如果行 A 香港好似犯法?

原帖由 rhkl 於 2008-12-20 11:06 發表
draft N 用2.4G的

CHING的意思是901的draftN只可行2.4GHz?

原帖由 星野吹雪 於 2008-12-20 13:26 發表

802.11n是用2.4GHz和5GHz的
香港應該都可以用5GHz
市面上賣緊的Linksys 610n, D-Link 4300等都可以用到5GHz呢個band去行draft N

原帖由 星野吹雪 於 2008-12-20 13:26 發表

錯錯錯~行A點會犯法呢~行A又好N又好BG都好都唔犯法
好多大機構政府學校都用緊A(AP connect to AP)等等....

原帖由 cheapman 於 2008-12-20 23:39 發表

802.11n是用2.4GHz和5GHz的
香港應該都可以用5GHz
市面上賣緊的Linksys 610n, D-Link 4300等都可以用到5GHz呢個band去行draft N

draft N 用5GHz 係可以去到最好速度
好似draft N 係用5GHz 既,唔應該用2.4GHz