[求救] 我個901 入左window 成日會無啦啦 係咁自動右鍵

超灰.........開咩都右鍵
有時唔郁都自己彈左右鍵個選單出黎
之前都無事....
我想知係硬件上的問題定係個window 上有問題????
有冇人有類似的情況發生???

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有冇其他OS可以試下
整隻ubuntu boot 入去睇下係咪都係咁自動right click

ubuntu boot 係咩??
我試過ghost 過我desktop 的xp落去
就無出現呢個問題
但係就半排keyboard 用唔到

原帖由 cowchin 於 2009-3-12 14:35 發表
ubuntu boot 係咩??
我試過ghost 過我desktop 的xp落去
就無出現呢個問題
但係就半排keyboard 用唔到

ubuntu係其中一隻常見linux…係唔駛install都可以用既OS一個
如果係咁應該係software問題…定係你個desktop xp認唔到個pad,所以佢冇right click

我用xp 碟裝過個xp 的
我本先用的時候都重好地地
但係唔知點解
近排就有咁的情況發生
如果係軟件問題
咁我重新裝過個window xp 會唔會解決到個問題??
因為裝一次好q 耐
唔想裝完都解決唔到
不過都多謝ching你的解答先
話時話ching 你有冇eeepc 901隻xp recovery碟

原帖由 cowchin 於 2009-3-12 15:01 發表
我用xp 碟裝過個xp 的
我本先用的時候都重好地地
但係唔知點解
近排就有咁的情況發生
如果係軟件問題
咁我重新裝過個window xp 會唔會解決到個問題??
因為裝一次好q 耐
唔想裝完都解決唔到
不過都多謝ching你的解答先
話時話ching 你有冇eeepc 901隻xp recovery碟

我估係software問題多
博多一次吧

我冇eeepc
HP tablet既recovery就有一隻
或者你問下其他會員啦

多謝晒你先ching...........你又會黎呢區ga??係唔係有興趣買番部eeepc ???

你之前用無問題時有無做定個ghost, 試下recovery回去看看係米都係甘

原帖由 Blue Fish 於 2009-3-12 16:11 發表
你之前用無問題時有無做定個ghost, 試下recovery回去看看係米都係甘

就係無
所以依家幾頹下

原帖由 cowchin 於 2009-3-12 16:16 發表

就係無
所以依家幾頹下

試下 uninstall 同重裝 touchpad driver 先啦