想買部EeePC

想買部二手的EeePC, 想問下邊一個型號正D同平D??THX

只要config一樣...效能就差不了那裏的.....
如果想低玩就買901 la(如果重買倒的話).....換理runcore16GB都係3千1倒(夠長氣,1.1kg重量適中)....

原帖由 bigman0712 於 2009-3-22 15:58 發表
只要config一樣...效能就差不了那裏的.....
如果想低玩就買901 la(如果重買倒的話).....換理runcore16GB都係3千1倒(夠長氣,1.1kg重量適中)....

多謝的回覆先~~
二手價多少錢左右??

eepc 700
~$800

原帖由 lexal 於 2009-3-22 14:28 發表
想買部二手的EeePC, 想問下邊一個型號正D同平D??THX

雖然我講901低玩(如果你鐘意改野.....咁901就系不二之選喇)....但你都諗吓啱唔啱自己用的....例如mon8.9吋可以嗎....健盤細自己接唔接受倒.......如果買二手的....就更加要小心添...部機有無暗病同上手點用部機都好影響部機o架......買左兩個月就壞都幾剼......

原帖由 bigman0712 於 2009-3-22 18:16 發表

雖然我講901低玩(如果你鐘意改野.....咁901就系不二之選喇)....但你都諗吓啱唔啱自己用的....例如mon8.9吋可以嗎....健盤細自己接唔接受倒.......如果買二手的....就更加要小心添...部機有無暗病同上手點用部機都好影響部機o架......買左兩個月就壞都幾剼......

只是用來在去旅行的時候看相及CHECK MAIL~~

我不會改野~~

旅行用 701 最好, 901 你咩住全日會覺得重. 如果 2 手 $900-1000 揾部 701 都唔錯.

原帖由 john2000 於 2009-3-22 22:41 發表
旅行用 701 最好, 901 你咩住全日會覺得重. 如果 2 手 $900-1000 揾部 701 都唔錯.

同意, 701真係唔錯, 夠哂輕  

701 vs 901
(0.92kg vs 1.14kg)

原帖由 s20021139 於 2009-3-22 22:46 發表

同意, 701真係唔錯, 夠哂輕  

701 vs 901
(0.92kg vs 1.14kg)

咁可能900好d bor..

mon, touch pad都大d
都係0.99 KG