想買eeepc~吾該幫幫手比d意見~~

我想問下1000h同1000he有咩分別架??
s101又有咩吾同啊???

其實901會吾會慢1000好多?
第一次買eeepc吾該幫幫手~

1000He行多兩小時、901用SSD

Asus EeePC 1000HE is better.
But NO HSDPA sim card slot.

原帖由 longhair_hk 於 2009-4-9 12:49 發表
1000He行多兩小時、901用SSD

ssd真係快好多

901原廠SSD係慢
20GB嘅901分別係由兩粒SSD造成
分別係4GB(C:)同16GB(D:)
4GB係慢嘅但可以接受
16GB係慢到無可再慢,好難接受如果你係用來install OS

如果肯upgrade做aftermark SSD
咁就可以變得超快
快過普通嘅7200rpm嘅HD

原帖由 mugen_rsx 於 2009-4-9 13:01 發表
901原廠SSD係慢
20GB嘅901分別係由兩粒SSD造成
分別係4GB(C:)同16GB(D:)
4GB係慢嘅但可以接受
16GB係慢到無可再慢,好難接受如果你係用來install OS

如果肯upgrade做aftermark SSD
咁就可以變得超快
快過普通嘅7200rpm嘅HD

:funk: 咁我都係揀hdd算lu都係用黎上下網睇下片姐

咁係吾係買1000he好?

原帖由 170402 於 2009-4-9 13:05 發表

:funk: 咁我都係揀hdd算lu都係用黎上下網睇下片姐

咁係吾係買1000he好?

如果照你的用途, 1000H 抵D! 同多粒4 cell電

原帖由 maxell69 於 2009-4-9 16:59 發表

如果照你的用途, 1000H 抵D! 同多粒4 cell電

速度冇分別?
1000h&1000he大約幾$$啊??

回覆 8# 的帖子

原帖由 yy203143 於 2009-4-9 23:48 發表
1000H好似唔送4 cell了
電腦節$3180(4月2日果日睇的)

咁1000he呢?

咁係吾係買1000he抵玩d啊?