我都決定唔玩5系住

原帖由 helenchan 於 2009-10-27 11:29 發表

又無限上綱上線……將你同樣既思維倒向另一極端就係: 一出新卡就要即刻買,呢頭買完 5870 ,果頭 5970 出又要即刻買,因為等係晒氣。等=無了期等待,咁唔等係咪=即刻?

似係你無限上綱..人地又無話一出就要即刻買
問題係你見有新卡跑新技術唔夠快就話等下一代
但下一代又有新技術,然後跑o個個新技術又會慢喎..
咁即係幾時先買?

原帖由 insanity 於 2009-10-27 13:49 發表

似係你無限上綱..人地又無話一出就要即刻買
問題係你見有新卡跑新技術唔夠快就話等下一代
但下一代又有新技術,然後跑o個個新技術又會慢喎..
咁即係幾時先買?

「早買早享受,遲買有折頭*」隨你喜好即可。

*註:折頭包括性能、用料同售價打折。

5770同5870的供電模組現在還是一樣的吧

原帖由 024109 於 2009-10-27 14:25 發表
5770同5870的供電模組現在還是一樣的吧

5770 就難講啲,AMD 一貫政策係 performance 同 enthusiast 都會先賣一輪公版然後先出非公版(enthusiast segment 個 flagship product 唔會有非公,除非係降格版,e.g. HD 4850 X2/HD 3850 X2),mainstream 同 entry 會有公版 ES 而 AIB 可以跟但非公版可以隨便出無時間限制。

等下年出新一代20NMGPU 可格能普及

好少人用3千幾蚊買張卡只係跑BENCHMARK   ,

原帖由 NGNG請再來一次 於 2009-10-27 13:52 發表
其實買卡最好時間應該是出新game時買,咁樣相信是最合適。

個個好似你咁清醒就冇咁多死士了