推土機效能

http://obrovsky.blogspot.com/2011/10/next-gaming-result.html

再次令我失望的amd。
amd被intel推倒了

會唔會係AMD特登比D廢U比他放FUD.一個係咁break NDA的人還可以拿到媒體test sample ? ...
MirageKnight 發表於 8-10-2011 11:42 AM

XS 都 Ban 左呢條做假友

OBR = FUD + AMD Hater + Lover

佢自己「重拾」姐...
D 人得閒抽下水就有份, 乜都真心信晒佢有幾多 ?
不過我預計 nda 解禁當日 ben ...
untvb 發表於 2011-10-8 21:19

大戰。

回復  Puff

其實 obr 好著數,

推土機基本結果只有兩個:「效能合乎期望」、「效能不合乎期望」,
而 ...
永遠的新手 發表於 2011-10-8 20:16

佢自己「重拾」姐...
D 人得閒抽下水就有份, 乜都真心信晒佢有幾多 ?
不過我預計 nda 解禁當日 benchmark post 一日爆 30 頁應該無難度...

回復 24# Puff

其實 obr 好著數,

推土機基本結果只有兩個:「效能合乎期望」、「效能不合乎期望」,
而所謂既「期望」甚至係主觀因素,
有人話佢快過 2500K 就算合乎期望,
亦有人認為要大部份 benchmark 都快過 2600k 先算

obr 只需要利用呢個主觀因素,
「效能不合乎期望」較易因呢個因素產生負面影響,
obr 再從中選出呢個「效能不合乎期望」去做炒作、「預測」...

咁到時, 只要推土機快唔過 2600K, 佢都可以以「預測準確」作為理據,
重拾自己本來已經冇晒嘅 credibility

果 d "benchmark" 話唔定只係「低風險投資」

obr 可唔可信同 bulldozer 快定慢係 independent...
一個人永遠講反話都算係 provide 到 informat ...
untvb 發表於 2011-10-8 19:41

係 independent 既。

-
不是回覆的部份:
我只係針住「OBR 變成權威網站」呢點而講,我無話 OBR 提供既野完全係假,或者完全係堅。
或者佢依家 publish 既真係真料呢。不過基於佢依家破產既 credit,我唔會信 OBR 既料囉。

obr 可唔可信同 bulldozer 快定慢係 independent...
一個人永遠講反話都算係 provide 到 information,
obr, 唔知幾時真幾時假...

從OBR既主題中
就睇得出邊個系A-Fan 邊個系I-Fan
仲睇得出系理智既Fans定系盲目既Fans
還能分析出邊個系打 ...
AMD® 發表於 2011-10-8 17:59

一場 bulldozer 好多有趣現象...
上個 test
obr 話 i7 average fps 大勝 8150p, 但係 min fps i7 輸到甩轆, 即刻無人抽 bd 水...