期待

via HKEPC Reader for Android

有消息指AM4 heat sink孔距為90x54mm,HS廠唔出新扣具就冇得用  

via Sony Xperia Z2 ...
GeneralShepherd 發表於 2016-3-27 11:50
AMD真係爛泥扶唔上抦
佢知唔知萬世一系嘅扣具係佢其中一個賣點

今次要讚AMD起碼唔會跟intel lga....
evan11 發表於 2016-3-27 11:20

但如果mu o真係指幼啲
講真幼左其實又易斷啲,供電又可能差啲

----------------del----------------

只要zen一出,誰對誰錯,市場定勝負。

via HKEPC Reader for Android

AMD真係爛泥扶唔上抦
佢知唔知萬世一系嘅扣具係佢其中一個賣點
yjfoeg 發表於 2016-3-28 16:26

AMD個扣用左咁耐,換有咩問題?咁都要插?
INTEL年年換socket,扣都換過幾次就冇問題

AMD個扣用左咁耐,換有咩問題?咁都要插?
INTEL年年換socket,扣都換過幾次就冇問題 ...
沙盒A 發表於 2016-3-28 18:22

Intel 115x 個mounting hole無變過, 但 Skylake CPU PCB 薄咗, 舊Heatsink有機會壓壞 CPU 時大家都會插
AM4 要改 mounting hole, 懷疑插座厚度有變...

聽講厚度有變

回覆 12# yjfoeg

換唔換都係砌intel
唔好為啲小事做籍口黎踩A記

最好學intel咁扣實粒UAMD ge扣具真係^%$#@$次次幫粒u換親散熱膏就會把粒u連根拔起