多謝師兄一齊認用警察同黑社會係暴徒!
kaitou 發表於 2019-8-11 16:26

誰說警察是暴徒,我想這個世界除了傻子之外,無人會覺得警察係暴徒,但警察內部有害群之馬,這點我是不反對的,尤其是來自高層的命令,是否有"犯法"的可能。 比如 支持唔戴 警察委任證, 允許前線警察亂開槍(橡膠子彈),包庇白衣人等。

標題係: 中國AI類腦芯片登《自然》封面

點解可以到扯到去, 又黑衣又白衣, 佩服佩服

誰說警察是暴徒,我想這個世界除了傻子之外,無人會覺得警察係暴徒,但警察內部有害群之馬,這點我 ...
inone2 發表於 2019-8-12 08:47

"破壞就是破壞,咩原因都係,係暴徒!"
你講既. 四圍射催淚彈, 破壞社區安寧, 仲唔係暴徒?
你話咩原因都係架

誰說警察是暴徒,我想這個世界除了傻子之外,無人會覺得警察係暴徒,但警察內部有害群之馬,這點我 ...
inone2 發表於 2019-8-12 08:47

"破壞就是破壞,咩原因都係,係暴徒!"
你講既. 四圍射催淚彈, 破壞社區安寧, 仲唔係暴徒?
你話咩原因都係架

見你後半part都認真mode, 唔同你玩喇.
一人一句當無數啦

這就是中國邏輯,把凡事都說成一樣!!!

人地讀書之後 發明了東西  不算偷==> 我 ...
inone2 發表於 2019-8-12 08:28

版權同專利應該唔係同一樣野,
知識應該唔會有版權或專利,
技術(實現方法)先可申請專利,
要申請專利必然要公開(因為要提出技術資料向相關機構申請),
如果用了他人的專利技術,
當然侵犯了他人的專利,
論文作者只擁有他論文的版權,
但不會擁有論文中的知識,
更不會寫完論文就自動有埋專利,

近代做科研,
基本世界上都一定有人做緊相類似既項目,
你研究ai另一個人都同時做緊,
大家都想搶先發表成果,
如果你從未將研究成果發表,
那可來/可需引用,
更難講得上係偷,
就算有人在你先前已發表了相類似既研究,
只要你既論文結論係基於你自己既研究成果來建立,
根本不算偷,
除非你論文用了其他人既研究資料,
而又無得到擁有者同意,
那就係偷,
你全盤抄了人地論文內既文字先係抄襲,
不要混淆.

放低成見既情況下, 一個有14億人口既國家有好大既潛力去量產科研學術人員, 對於推動人類發展文明科技有莫 ...
mye15 發表於 2019-8-7 12:04

期待相關產品投入生產

自然就有公正評價

都係哩句:先做好嬰兒奶粉再認叻都會遲!

都係哩句:先做好嬰兒奶粉再認叻都會遲!
sna 發表於 2019-8-17 16:24

奶粉是角加基密

中國AI類腦芯片登《自然》封面
【大公報訊】據人民日報客戶端報道:清華大學施路平團隊近日發布研究成果──類腦計算芯片「天機芯」。 ...
YES_MAN 發表於 5/8/2019 14:06

越來越覺得: A.I. 根本是 垃圾.... 多數 是為了 殺人 用!

次次睇到中国有进步都踩,唔鼓励都算啦,咩心理?