雖然吾識,人哋上得自然,“自然”係鬼佬揸旗,冇理由優待中國人,佢哋報道得,應該有料到,中國科技進步,或某方面領先是肯定。

好難講
西方人都話被中國人滲透左,同好多中國人出錢收買去寫好中國野
系其他地方有,不過未必系系Nature上 ...
skywalker167 發表於 2019-8-5 19:10

你講既野,已經發生了,又或者進行中...
北斗  量子
這些就係例子,其他還有很多,我孤陋寡聞,其他人補上。

放低成見既情況下, 一個有14億人口既國家有好大既潛力去量產科研學術人員, 對於推動人類發展文明科技有莫 ...
mye15 發表於 2019-8-7 12:04

Ching好波,係某些洋奴,心盲眼盲,看不見中國既進步。
當然,中國仍然有進步空間,例如 新聞自由 政制 言論之類,但在政局穩定前題下,這些都不重要,台灣.香港目前狀況係一面鏡,我哋小市民需要穩定,穩定才會發展。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

原來英國既 俠盜 “羅賓漢” 係壞人,
Ching 好波,我長知識,支持!
我真心同意,偷就係偷,無論咩原因,都係偷!
同樣地,破壞就是破壞,咩原因都係,係暴徒!

次次睇到中国有进步都踩,唔鼓励都算啦,咩心理?
Tsuna 發表於 2019-8-21 10:40

這裡有很多台灣綠色井蛙,或者港獨鍵盤戰士,講野冇point,
你跟他們認真就輸鳥....

你地所講既抄idea, 根本人類文明進化就係抄前人改良返黎,只不過外國人抄得黎比中國人醒
雞與雞蛋先問題, ...
minibanana 發表於 2019-8-27 00:00

同意一部份,“外國人炒得醒”我並不同意,這是宣傳問題,誰掌握媒體,誰就有話語權...
香港現在既問題,就正正是媒體力量,Y理可以當真理,警察努力做事,可以被說成黑警。

請問你住係邊?想問下你住邊區?
fatlo 發表於 2019-8-28 09:32

關你乜事?
回你,我住中國香港,新界區。