[明報]實時顯示警員警車位置 Apple批「HKmap.live」...上架

[明報]實時顯示警員警車位置 Apple批「HKmap.live」應用程式上架 (13:30)
全文見: https://news.mingpao.com/ins/%e5 ... f%e4%b8%8a%e6%9e%b6

本港示威持續不斷,早前有人開發一個可實時顯示警員及警車身處位置等的手機應用程式,蘋果公司(Apple)曾以會鼓勵進行違法活動為由拒絕上架申請,開發者其後上訴,Apple最終批准上架。

該手機應用程式名為「HKmap.live即時地圖」,可實時顯示警員及警車身處位置、何處施放了催淚彈等,Android用戶一早已可於Google Play下載程式,惟Apple早前向開發者表示,因程式幫助用戶逃避執法者,因此拒絕批准在App Store上架。

開發者隨後於Twitter專頁寫道,程式只提供資訊,並沒鼓勵市民進行違法活動 .... more ....

其實點解最初會有呢個APPS?
ladygaggag 發表於 23/10/2019 17:37

未見 有 報導 提及 這個 app 的 歷史....

嘴說愛國 身體已經在美國

其實點解最初會有呢個APPS?

回覆  inone2

講愛國南韓人就真係愛國, 同日本有問題, 即時唔買日本貨, 支持本土貨! ...
Kin_2012 發表於 2019-10-21 16:25

係喇!
外國人睇唔起你強國人係有原因嘅!
同志們﹕有D尊嚴得唔得?人比你你就要‧連唔比你嘅死都掙住要!
偉大祖國都話唔比你睇nba啦!仲死都要死去睇‧仲座無虛席試問我地D藍C們又情何以堪?
唔好話人地‧只好怪自己!
繼續用矣瘋果D唔好同我講係‧‧‧係國貨泥嘅!

回覆  inone2

講愛國南韓人就真係愛國, 同日本有問題, 即時唔買日本貨, 支持本土貨! ...
Kin_2012 發表於 2019-10-21 16:25

MIK起碼有O的質素
MIC....ER...ER...ER.......有難度

回覆 14# inone2

講愛國南韓人就真係愛國, 同日本有問題, 即時唔買日本貨, 支持本土貨!

回覆 16# arpathk

愛國愛黨緊係, 手拎iPhone 11, 手帶Apple Watch 5, notebook 用Macbook, 台機用Mac機, 睇電視用Apple TV, 聽歌用Apple Music.

當要表現愛國愛黨時先, 打爛啲Apple產品. 之後再買過出年新出啲Apple產品. 呢個換機借口幾好

各位愛国人仕‧現在国家處於水深火熱中‧還用敵国美帝iPhone!
怎對得起千千萬萬国內同胞! ...
chow.cc 發表於 2019-10-19 21:30

加拿大籣絲銅包表示: 已升級IPHONE 11 PRO MAX!

回覆 9# sophinic

叫佢地將國外的錢和資產,同佢地在外的子女 CALL回來先算啦!!!!