如果個選手係叫“共產黨萬歲”, 佢一樣會被罰的

示威者不會考慮同顧及他人, 自然連自己錯乜都唔知

該名選手為了表達自己的政治立場, 不尊重其他選手, 不尊重場合, 不尊重個比賽平台, 而且將主辦方同其他參與者捲入政治.

該名選手要表達其實有好多方法, 但佢走去騎劫個比賽, 難道對其他人公平公義咩?

掉轉如果有人騎劫比賽宣傳共產黨又得唔得?

言論自由不是咁用的

騎劫比賽, 將所有參加者捲入政治, 令成個賽事變成一場災難, 嚴重程度比有人出貓高好多

再講多個比喻, 如果有人騎劫賽事宣傳愛爾蘭獨立甚至支持其他分離主義恐怖份子, 歐美都一樣坐不住的

言論自由不是咁用的

回覆  Consultant

睇下啲人幾勤力係度洗白,半個鐘一編,仲勤力過返工,三個回覆同一樣內容
個選手又無係 ...
t19922006 發表於 2019-10-9 17:58

清白既力量點及抹黑既力量丫

所謂冇框架可以有創意係胡說, 法律都係一種框架, 道德係另一種框架

高呼冇框架, 其實即係虛無主意, 代表人物例子有“小丑”, 一味殺人破壞無政府無規則, 混沌至極

佢係唔會被罰的.你太低估拾幾億强国玻璃心嘅力量‧

「掉轉如果有人騎劫比賽宣傳共產黨又得唔得?」      ...
chow.cc 發表於 2019-10-9 20:41

在歐洲甚至美國中, 信新納粹主意既人明明存在, 但即使只係叫口號, 都即 ban

真係接納到異見?

講到將政治帶入比賽項目,邊夠老共嚟?

亞運、東亞運打壓台灣,你係唔知定無知。 ...
chris_kai_kai 發表於 2019-10-10 19:42

國際從來行叢林法則, 你今日先返地球?最大最惡最正確係美帝, 但國與國鬥算對到頭

一條靚仔去玩寸人地私人公司個場, 不公道不公義, 去搞政府機構先英雄

拉無辜其他人落水做乜, 間公司有得罪佢咩?

同意
人地李氏‧国太....只係商業機構‧只係員工表達個人意見‧又唔係係強國內‧冇犯法
駛唔駛出動國家機 ...
chow.cc 發表於 2019-10-10 22:51

學中共?

就好似對付癌細胞甘
chow.cc 發表於 2019-10-10 22:57

暴雪迅速出手了

你將爭取自由民主同新納粹混為一談, 可見你既價值觀都幾畸形
Answer 發表於 2019-10-11 04:17

你已主觀地將不同意見分類同評分, 甚俱排他性, 同包容背道而馳

世界之所以有爭端, 其中一個大原因都是因為有些人接受不到世上有其他價值觀