騎劫比賽, 將所有參加者捲入政治, 令成個賽事變成一場災難, 嚴重程度比有人出貓高好多

再講多個比喻, 如果 ...
Consultant 發表於 2019-10-9 17:28

典型中共抹黑手法, 先將言論偷換概念, 變成/加入港獨意思, 再批判

在歐洲甚至美國中, 信新納粹主意既人明明存在, 但即使只係叫口號, 都即 ban

真係接納到異見? ...
Consultant 發表於 2019-10-9 23:13

你將爭取自由民主同新納粹混為一談, 可見你既價值觀都幾畸形

其實好多大型比賽都禁止政治宣傳

果位人兄跟本就係求仁得仁, 怪得邊個

啱啱香港足總都俾國際足協罰左幾十萬, 真係要多得班香港球迷唔少

你將爭取自由民主同新納粹混為一談, 可見你既價值觀都幾畸形
Answer 發表於 2019-10-11 04:17

你已主觀地將不同意見分類同評分, 甚俱排他性, 同包容背道而馳

世界之所以有爭端, 其中一個大原因都是因為有些人接受不到世上有其他價值觀

典型中共抹黑手法, 先將言論偷換概念, 變成/加入港獨意思, 再批判
Answer 發表於 2019-10-11 04:14

我冇提過“港獨”, 係你加入的

而且你曲解我意思, 該選手有自由表達, 佢錯在濫用了自由, 玩寸人地, 如果佢以個人身份在其他合適地方講, 冇人會理佢

偷換概念, 被害妄想係某些人先真

美國gaming media同gamer有幾backslash blizzard,我估個選手都唔預計到,連其它有红色資金嘅game companies都要表態,大家都等Blizzcon有幾好玩,d lawyer firm已經等玩大,好戲連埸。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我冇提過“港獨”, 係你加入的

而且你曲解我意思, 該選手有自由表達, 佢錯在濫用了自由, 玩寸人地, 如果 ...
Consultant 發表於 2019-10-11 08:33

宜家香港有成一百幾十萬人患左唔同程度被逼害妄想症, 好難搞.

樓上成班友仲係度打緊政治問題不入 game 飛機.

人地而家係鬧緊打得太狠, 明顯服軟於中國. 同埋個中文聲明語氣....

人地本土人士覺得自己無面呀....

做左 d  文理上完全通的事, 唔等於唔會有公關災難.
果斷對應, 的確停止左中方的公關災難, 但就引發西方的公關災難.
而家人地都無叫 Blizzard 唔 ban 條友, 而係乾脆 unsub 洗 account.
你班友在打什麼飛機?

#106 說得對, Blizzcon 就精彩了.....

呢度好多人本身反共, 就將一般正常商業行為規條講到如何不合理.

如果呢次選手大叫既係"We support Iran", 又或者高舉"ISIS"或者"NAZI"等標誩字句, 我好想知成班"言論自由正義軍團"同西方班溏邊鶴個咀臉又會變成點呢?

呢度好多人本身反共, 就將一般正常商業行為規條講到如何不合理.

如果呢次選手大叫既係"We support Iran",  ...
myricky 發表於 2019-10-11 11:02

你咪去做一次試下囉.... 唔駛幾高成本的.