自稱做左廿幾年野,係偷換概念方面果然強
叫佢出又驚,又話自己有幾百萬人支持?活係平行世界呀?
同個14億人一樣,愛國只係工作
全世界家下就睇到邊班先係恐怖分子喇

多餘,有些人是不是上崗上線了?不發獎金是暴雪的自由,而他的言論明顯也使暴雪會承受損失,所以作出有關決定完全合理。因為這樣就說沒言論自由?咁你在這個場合滿嘴粗口又是否言論自由,你覺得暴雪又罰不罰你?你仍然可以繼續你的自由,但別人也可以選擇不和你合作的「自由」。現在外面搞搞震的那一班搞屎棒就是只知道自己有自由,卻從不尊重別人去行使他們的自由的權利。我有一個畫面記得很清楚,記不得那年了,長毛向和他意見不合的人丟切開的午餐肉,最後那人忍不住還手了,長毛就說此人不尊重他。從那時起我就覺得,這樣的人可以上位香港應該也沒多少年了

但別人也可以選擇不和你合作的「自由」
一隻人 發表於 2019-10-11 11:37

而家 Blizzard 用戶咪選擇左行駛佢地唔要個 Blizzard account 的自由囉...

有幾多人嘈要唔 ban 果條友呢?

自稱做左廿幾年野,係偷換概念方面果然強
叫佢出又驚,又話自己有幾百萬人支持?活係平行世界呀?
同個14億 ...
ttsssp 發表於 2019-10-11 11:17

我講左, 面對班上晒頭既黑衣人, 真係同其幾他幾百萬香港市民一樣咁驚囉, 紅衛兵+isis化身呀, 唔驚呀?
你呢D低級激將法, save啦, 面對班暴徒, 用keyboard係最大成本效益同最安全方法.

班少不更事靚仔做人經驗少又血氣方剛, 唔顧後果鐘意沖出去做爛頭卒搞到無前途被打傷係佢地既事, 但我唔會咁ONX沖出去送死囉. 喂, 其實你地咪又係怕死推班靚仔做爛頭卒去實淺自己一直想但唔敢反抗中共既夢. 大家其實都係一樣精甩尾咁怕死, 咪又係keyboard fighter, 咪講到自己幾不怕強權幾正義至得架大佬呀

我講左, 面對班上晒頭既黑衣人, 真係同其幾他幾百萬香港市民一樣咁驚囉, 紅衛兵+isis化身呀, 唔驚呀?
你 ...
myricky 發表於 2019-10-11 11:55

唔好再幻想你個幾百萬沉默的大多數 / 唔存在的大多數喇
係有既出黎囉,人多驚人少呀?

而家 Blizzard 用戶咪選擇左行駛佢地唔要個 Blizzard account 的自由囉...

有幾多人嘈要唔 ban 果條友呢 ...
IanW 發表於 2019-10-11 11:40

用腳投票是好事,只要不把賣暴雪的遊戲的門店都砸爛,追着暴雪玩家打,阻止別人在網吧中打開暴雪遊戲,用盡一切方法去阻止仍想玩暴雪遊戲的人,又或把無關人仕的生活搞亂去增強自己的影響力,那你隨便自由,沒人會阻止你的自由

用腳投票是好事,只要不把賣暴雪的遊戲的門店都砸爛,追着暴雪玩家打,阻止別人在網吧中打開暴雪遊戲, ...
一隻人 發表於 2019-10-11 12:20

不要無恥地講 d 無發生的事出黎.

你心中有鬼係你既事, 香港係言論自由地方, 怕條毛咩.  況且大陸中共己經由失敗錯誤蛻變至今日發展一日千 ...
myricky 發表於 2019-10-10 11:45

你又知大陸宜家唔搞紅衛兵,禁網上爬墻出來係facebook,youtube,HK01周圍發貼話要打死示威者的小粉紅係物來.仲有大量着住I love china红衫係大陆過關落來,話要打死示威者個班大陸人又係物來?帝吧個班又係唔係呢?

唔好再幻想你個幾百萬沉默的大多數 / 唔存在的大多數喇
係有既出黎囉,人多驚人少呀? ...
ttsssp 發表於 2019-10-11 12:11

你D閱讀障礙都好嚴重下喎, 上面解釋左咁多你可以當透明, 不停loop既