紅衛兵?你指工賊會個班67掉菠蘿,開槍殺人,宜家升矖做議員個班人?

你又知大陸宜家唔搞紅衛兵,禁網上爬墻出來係facebook,youtube,HK01周圍發貼話要打死示威者的小粉紅係物來 ...
fireeye 發表於 2019-10-11 12:45

>周圍發貼話要打死示威者...

話之麻, 做左未先? 你班友夠話要搞到中共落台啦, 30年都過左, 落左台未呀? 話.....

黑衣人就唔同, 佢地真係切切實實做緊文革紅衛兵批鬥破壞, 香港市民被逼要提心吊過每個週未呀. 每當班黑衣人去到邊, D鋪頭就好似見鬼咁怕晒佢地即時落閘, 咁同黑社會有咩分別? 都四個月啦, 幾時先肯停呀? 比返香港市民一個正常生活權利真係咁難? 做人唔好咁自私, 唔好再騎劫綁架其他幾百萬香港人得唔得?

真係辛苦晒, 日日打咁多字抹黑示威者

真係辛苦晒, 日日打咁多字抹黑示威者
L.L 發表於 2019-10-11 13:30

不如你講下我講既邊D唔係事實先啦, 咪求其打"抺黑"兩隻字就以為自己好有計至得架~

如果我講既唔係事實, 樓上咀gel gel個班一早X到我反艇啦, 幾時輪到你有亮劍機會呀

其實係得你自我感覺良好覺得自己個D所謂事實係真
第一次元朗落閘唔通又怕黑衣?失晒憶呀?邊個影響市民呀
家下都落閘怕你差佬咋
學你既邏輯,我生活正常,我身邊個個都生活正常,香港有問題咩?無wo
我出街咁耐無俾黑衣人打過Wo,你驚乜呀?
我只見到差佬打人,黑社會打人,家下好多市民都驚
一家三個出黎又告非法集結,一家人點出街呀?
你係咪去左平行時空呢?

回覆 124# myricky

宜家事實根本就唔重要,質疑就係抹黑,反對就要圍/打
順我者昌,逆我者亡,保護自己好過同班瘟神嘈
到選舉時認清楚邊d係神,邊d係鬼就夠

表明立場 有勇氣
不過騎劫人地個活動被罸無野講.

>周圍發貼話要打死示威者...
話之麻, 做左未先? 你班友夠話要搞到中共落台啦, 30年都過左, 落左台未呀?  ...
myricky 發表於 2019-10-11 13:10

>>周圍發貼話要打死示威者...
>話之麻, 做左未先?
無報死人究竟係好彩/救護人員嘅努力, 定係已經有死人但被跳樓死/被跳海淹死/被毀屍滅跡, 一般人無從稽考
但係已經有人被襲受傷致終身傷殘(眼/手腳)

>黑衣人就唔同, 佢地真係切切實實做緊文革紅衛兵批鬥破壞
批鬥? 通常都係對家先撩者賤
破壞? 大部分商戶都無事, 中招多數身有屎(除咗上商)

>香港市民被逼要提心吊過每個週未呀...
驚只因為對家亂開槍/亂打人, 唔好搞錯對象

>都四個月啦, 幾時先肯停呀?
呢句應該問番政府(五大訴求已經係min pay)

>比返香港市民一個正常生活權利真係咁難?
之前嘅日子亦唔見得係"正常生活" (或者對於喺"收成期"嘅閣下就係)
照現時狀況睇係已經無得番轉頭

>做人唔好咁自私, 唔好再騎劫綁架其他幾百萬香港人得唔得?
已經被騎劫咗22年啦

其實係得你自我感覺良好覺得自己個D所謂事實係真
第一次元朗落閘唔通又怕黑衣?失晒憶呀?邊個影響市民呀
...
ttsssp 發表於 2019-10-11 14:07

>我出街咁耐無俾黑衣人打過Wo,你驚乜呀?

係呀, 我都冇被黑衣人打過呀, 因為我宜家UM住我良心做人, 眼見佢地破壞緊自己家園, 都唔夠膽係現實世界對住佢地一句人話囉. 我知一出聲, 佢地就會上頭, 一定十個八個走埋黎X我老X, 如果我再持唔同意見頂撞多兩三句, 唔洗十秒內一定有個幪面係後面陰陰濕濕咁偷襲, 到我望去後面, 又有第二個係另一方偷襲, 跟住就比人獅鳥...(以上情節係總結媒體畫面上多次私鳥出招得出總結, 估計呢種偷襲方式, 葉問/李小龍都頂唔住)

>我只見到差佬打人,黑社會打人,家下好多市民都驚
>一家三個出黎又告非法集結,一家人點出街呀?
>你係咪去左平行時空呢?

對住差佬驚個D, 我同你講, 一定身有屎, 所謂"可憐之人必有可恨之處". 至於身有冇屎, 就要問下自己有冇X過差佬老X, 什至之前有冇幪面做過D違法野, 講緊既唔一定係當時做緊, 只要之前有做過, 個心一定歉一定驚定先, 就好以黑社會望見差佬, 當時就算佢冇犯法, 都一定驚定先, 因為心中有鬼. 我呢, 同埋香港幾百萬愛好和平安寧既市一樣, 由於身冇屎, 對住傞身係完全唔洗驚, 仲感覺到有安全感.

同樣道理, 之前點解返送中咁大回響, 咁多人驚(一百幾十萬), 因為呢班人呢十幾廿年係各大小場合(網上/現實)講左好多反共言論. 佢地身有屎, 咪自然驚大陸因此有可能有一日睇佢地唔順眼借D意造佢地送返大陸做政治犯囉(亦即係我不斷提及既被逼害妄想症). 而我呢, 一樣有提及過去文革對人民造成既傷害, 不過, 亦同樣持住"見大陸肯改過, 所謂浪子回頭, 而且眼見佢改革後各樣發展成功(由一個窮X國, 40年追到成為世界前列實體國, 令尾國都要千方百計打壓), 國民生活大幅改善, 即係行O岩方向, 唔通咁都仲放唔低一次機會都唔比人? 日本南京大屠殺, 咁多香港人什至大陸人都放得低, 大家一齊向前看, 點解對自己國家就放唔低唔可以支持?"心態做人, 問心無愧, 咪由頭到尾都唔洗驚, 返大陸玩亦唔洗要搞埋D換手機動作, 驚呢樣個樣, 更唔洗無啦啦患埋D被逼害妄想症囉.

叫左你班友, 政治野唔係個個人都玩得起架, 自己心態carry唔到就咪學人掂啦, 搞到患埋患埋咁多心理病, 何必呢~

暴雪助攻,本來外國人唔多理香港,而家知道香港人發生咩事,點解示威者要反抗。