電競遊戲比賽, 非常唔適合政治.

運動場合都係一樣, 禁止政治.

JASV 發表於 2019-10-22 12:15

運動比賽又分國家
口係咁講,大家心知肚明,其實呢D野足球成日有
唔係太過,一向HEA罰

JASV 發表於 22/10/2019 14:15

=>中美足球戰爭
=>西甲足球
=>1956墨爾本奧運
=>1980莫斯科奧運
禁止政治?不如話政治有份禁止同推動運動好過啦

唔多啱區, 只係有感而 post

香港成功爭取澳門成立人民幣離岸中心 & 證卷交易中心 (只係研究)

哦, 係, 塊 ...
rabbit82047 發表於 13/10/2019 21:26

澳門本地有各方產業可支撐證券?

回覆 60# myricky

唔好綁架幾百萬香港市民
你口中既人冇出黎表態你唔好屈人
你既立場只代表你
人地200萬人走出黎表明立場
有人影響左佢地正常生活佢地走出黎反抗仲要比黑警打

即係家下係你一個人走出黎阻住幾百萬市民想要正常生活
你唔好影響其他幾百萬人正常生活先啱OK?

回覆 175# 可愛小企鵝

唔好再阻人地5毛揾食‧信唔信‧‧‧‧‧

唔知仲可以用咩表情

澳門本地有各方產業可支撐證券?
bam1a 發表於 2019-10-22 13:37

單單減低對賭同旅遊業既依賴, 對澳門既發展都已經有好處
一個甘願向後行, 咁都俾另一個向前行, 差距反而係其次

單單減低對賭同旅遊業既依賴, 對澳門既發展都已經有好處
一個甘願向後行, 咁都俾另一個向前行, 差距 ...
rabbit82047 發表於 22/10/2019 23:31

證券-股市行業唔係一日就製造到出來
你唔難發現證券強大嘅地方以前都係盛行貿易
而澳門貿易一早大幅衰退,已經全面賭業
企業環境好難做到寫字樓做HQ,更何況公司發展環境好差,因爲產業單一化
仲有政府一直腐敗都係一個要點,係澳門嘅精英都係返去香港做嘢多過澳門做並唔係新鮮事嚟

都預左?