騎劫比賽, 將所有參加者捲入政治, 令成個賽事變成一場災難, 嚴重程度比有人出貓高好多

再講多個比喻, 如果 ...
Consultant 發表於 2019-10-9 17:28

真係誇張,講到支持恐怖分子黎對比   
重點係BZ處理得太差,禁賽已經足夠,沒收獎金已經over,炒埋2位直播員直情同誅九族冇分別,同Nba係大陸被禁播既做法完全一模一樣,但呢間係美國公司

via HKEPC Reader for Android

回覆  Consultant

睇下啲人幾勤力係度洗白,半個鐘一編,仲勤力過返工,三個回覆同一樣內容
個選手又無係 ...
t19922006 發表於 2019-10-9 17:58

清白既力量點及抹黑既力量丫

已刪battle.net

何為進步?
LightMage 發表於 2019-10-9 10:20

係思想‧言論自由‧
如果冇‧被個框架框住‧發揮唔倒創意‧便沒咁多新発明‧藝術作品‧ 社會便没進步!
中外‧古今如是

如果個選手係叫“共產黨萬歲”, 佢一樣會被罰的

示威者不會考慮同顧及他人, 自然連自己錯乜都唔知 ...
Consultant 發表於 2019-10-9 14:12

佢係唔會被罰的.你太低估拾幾億强国玻璃心嘅力量‧

「掉轉如果有人騎劫比賽宣傳共產黨又得唔得?」         可以
這是西方社會核心価值

係思想‧言論自由‧
如果冇‧被個框架框住‧發揮唔倒創意‧便沒咁多新発明‧藝術作品‧ 社會便没進步!
中 ...
chow.cc 發表於 2019-10-9 20:32

超, 論暴政有排都唔夠你班黑衫FIGHT 啦, 美心太子女講2句野即刻成個集團D 舖"裝修"啦

超, 論暴政有排都唔夠你班黑衫FIGHT 啦, 美心太子女講2句野即刻成個集團D 舖"裝修"啦 ...
bakazoro 發表於 2019-10-9 20:47

你答到離唒題啦!我係解答「進步」
同政見無關

回覆 22# EVIS

敢無!  因為你講得呢句,你就等於支持政府

宜家呢個時候   你只有 一係企向市民  一係企向政府

無灰色地   不過 你都很大機會選擇正確   因為市民係無得贏    被害者與害人者互相合作

回覆 20# kean23

無數據,我只要問你市民會唔會為了支持年青人而放棄自己份工,你如果答不會,我咪睇到你D人係點

你D所謂市民咪自己比灑你自己真實一面比人睇  ,  我咪知點應付你D市民

所謂冇框架可以有創意係胡說, 法律都係一種框架, 道德係另一種框架

高呼冇框架, 其實即係虛無主意, 代表人物例子有“小丑”, 一味殺人破壞無政府無規則, 混沌至極