宜家班黑衣人, 一唔O岩聽, 可以即時私鳥, 幾十人打你一個普通市民重傷, 又或沖去你鋪頭大肆破壞, 再唔係 ...
myricky 發表於 2019-10-10 10:24

佛偈都有講凡事有果必先有因, 又 種咩因得咩果. 唔係1967年喇, 你睇下民調, 民意根本爆緊單邊冇轉過, 思考下點解

已刪battle.net
rayho 發表於 2019-10-9 19:28

好彩你刪得快, 今日已經刪唔到
https://www.reddit.com/r/hearths ... _disabled_all_four/

咁樣同文化大革命有乜分別?
myricky 發表於 2019-10-10 10:24

你究竟知唔知文化大革命係乜? 唔知就去 google 一下.....

都係果句.... 紅衛兵, 文化大革命, 乃老共的禁忌, 用之以慎.... 提過你地好多次.

>差佬唔岩聽打到你重傷你唔提?
我由頭都尾都冇比差佬打過, 因為我冇犯過法, 香港其他幾百萬人亦一樣.

...
myricky 發表於 2019-10-10 11:15

原來唔岩聽就可以連自己既專業都唔理立D手
君不見醫護消防可以出賣自己專業就因為唔岩聽
  好多野 出面新聞日日播緊你都仲平行時空?
你話影響幾百萬人生活,有本事出黎遊行抗議囉,唔好到時出黎小貓三四隻

佛偈都有講凡事有果必先有因, 又 種咩因得咩果. 唔係1967年喇, 你睇下民調, 民意根本爆緊單邊冇轉過, 思考 ...
Wanderer 發表於 2019-10-10 11:17

民調結果顯示, 大部份香港人, 當係四五百萬人啦, 都讚成生活受影響去抗爭? 呢D民調sampling size幾大? 有冇bias? 受訪對象, 係冇乜家庭負擔既靚仔多, 定係有兒女要咩起頭家既社會骨幹多?

相信應該好快會燒到去 EPIC game store....
IanW 發表於 2019-10-9 15:28

哪... EPIC game 個檔主就表左態.....

到底會變左兩面不是人, 定為 Epic game 攞返 d 分呢?
相信好快就知..... 始終 tencent 有 Epic game 4 成股份... 持股量比 Blizzard 還要多.
NBA 關 tencent 事, 哩單野又關 tencent 事..... 哩單再燒上去, 到 reddit 都關 tencent 事.
其實, 會唔會老美下一個目標, 就係 tencent 呢?

你究竟知唔知文化大革命係乜? 唔知就去 google 一下.....

都係果句.... 紅衛兵, 文化大革命, 乃老共的禁 ...
IanW 發表於 2019-10-10 11:23

你心中有鬼係你既事, 香港係言論自由地方, 怕條毛咩.  況且大陸中共己經由失敗錯誤蛻變至今日發展一日千里, 錯左改返就得啦, 係你班友永遠活係幾十年前陰影先呢樣驚個樣驚姐.

我宜家係用人地過去式, 同宜家香港既現在式做對比. 你真係唔覺黑衣人同大陸文革紅衛兵文革行為好相似架? 人地己經覺得有問題, 幾十年都唔再RUN, 諷刺既係班所謂為香港好黑衣人, 竟然抄返呢D令人髮指行為當為所謂抗爭策略... 唉~

你心中有鬼係你既事, 香港係言論自由地方, 怕條毛咩.  況且大陸中共己經由失敗錯誤蛻變至今日發展一日千 ...
myricky 發表於 2019-10-10 11:45

都係.... 仲有言論自由.... 唔會有人算帳的... 真係唔會.... 咪講多 d 囉. 其實真係唔駛怕的.

見倒一個角落.... 就話好似..... 就知對文化大革命了解有多深了....
戴定頭盔先.... 我唔多識文化大革命的.... 請繼續....

民調結果顯示, 大部份香港人, 當係四五百萬人啦, 都讚成生活受影響去抗爭? 呢D民調sampling size幾大? 有 ...
myricky 發表於 2019-10-10 11:29

唔pro-government既民調就係sampling size出問題又biased. 以後做民調前首先做下政治同背景審查, 有異見既一律不採納, 係咪咁?

原來唔岩聽就可以連自己既專業都唔理立D手
君不見醫護消防可以出賣自己專業就因為唔岩聽
  好多野 出面新 ...
ttsssp 發表於 2019-10-10 11:29

一日就話姐, 你試下日日比你個同事X, 你鍵盤戰仕梗係講得口爽啦, 現實生活你忍到三個月唔同佢開波我同你挽鞋! 同埋, 都講左唔係唔專業咯, 只係立D都唔得? 你成世人未試過因為情緒波動而做野立呀?