唔pro-government既民調就係sampling size出問題又biased. 以後做民調前首先做下政治同背景審查, 有異見既 ...
Wanderer 發表於 2019-10-10 11:53

講左咁耐我都唔知你指邊個民調, 講條毛咩...

都係.... 仲有言論自由.... 唔會有人算帳的... 真係唔會.... 咪講多 d 囉. 其實真係唔駛怕的.

見倒一個 ...
IanW 發表於 2019-10-10 11:53

咁你繼續擔心D未發生既事啦, 我只係擔心香港日常生活如何比班黑衣人搞到體無完膚姐~

原來有人覺得721唔關自己事, 只係極少數人既遭遇
短視到極致

回覆 61# Wanderer

同意你講法, 凡事有果必先有因,
可怕在有啲人只睇到黑衣人點點點,
但721, 831, 仲有親共親中人士打人, 斬人, 開車撞人就當睇唔到

原來有人覺得721唔關自己事, 只係極少數人既遭遇
短視到極致
Hidekii 發表於 2019-10-10 12:25

好多人以為自己好有遠見, 其實一直比人洗晒腦比人當爛頭卒咁用都唔知

回覆  Wanderer

同意你講法, 凡事有果必先有因,
可怕在有啲人只睇到黑衣人點點點,
但721, 831, 仲有親 ...
L.L 發表於 2019-10-10 12:59

個D關幾百萬香港人咩事? 你仲未講到有咩具體上影響到佢地生活上喎. 大家要討論, 係一D己發生左既事實, 至於個D咩"今日唔再出聲, 以後就冇機會發聲"個D有妄想被避害症心路歷程, 可以慳返喇.

我都講左, 班友咁憎差佬, 夠薑咪組團攻入警局囉, 大多數香港人都唔會有意見的, 因為係佢地個人決定, 咁大個人做得出自己承擔返就得. 但咁又同破壞民生, 破壞港鐵站又有乜關先? 係咪一唔義載黑衣人, 就咁小氣即時要不停破壞先? 當你班友小氣X發洩一兩次都算, 宜家係個個星期都繼續小氣不停破壞, 嚴重影響到民生喎, 個班人有冇問過受影響個幾百萬香港市民同唔同意架? 乜佢地心目中既民主係咁架, 唔洗問大多數人自己行政先決架? 如果係咁, 一邊X大陸, 一邊抄大陸D野都抄到好足喎...

個D關幾百萬香港人咩事? 你仲未講到有咩具體上影響到佢地生活上喎. 大家要討論, 係一D己發生左既事實, 至 ...
myricky 發表於 2019-10-10 13:09

覺得咁不滿影響幾百萬人,幾時行出黎遊行呀?
有幾百萬人你怕幾十個黑衣人打你咩?
班沉默既大多數沉默到死個日都仲未出黎既?唔知邊班先係Keyboard fighters呢?
唔出黎即係同意啦

覺得咁不滿影響幾百萬人,幾時行出黎遊行呀?
有幾百萬人你怕幾十個黑衣人打你咩?
班沉默既大多數沉默到 ...
ttsssp 發表於 2019-10-10 14:10

班黑衣傻架, 宜家全城只係去到敢怒不敢言status, 邊個敢出聲, 邊個就會好似文革咁比批鬥到慘過死. 我認香港幾百萬人係一盤散沙同怕死, 起碼呢個moment仲係, 因為佢地大多數有家庭仔女包袱, 唔似得班黑衣咁, 唔好話有仔有女, 唔少D連婚都未結, 冇包袱少顧忌, 一定勇猛D架(係口罩後面 ).

回正題:叫下都有罪原來

邊種黑衣人先, POPO扮四處放火, 掉氣油果D?
還是果日有特權, 有組織的換衫黑衣人在MTR配合下,在各站大肆 ...
Johnson135 發表於 2019-10-10 14:25

乜咁多POPO扮架原來?

咁仆X賤格既行真係令人髮指喎, 咁喇, 為左阻止呢D咁無恥嫁禍行為繼續發生, 我建議全港市民一齊要求差佬一見到黑衣人破壞直接開鎗喇, OK? 如果傞佬唔同意呢個做法, 即係大部份破壞都係喬裝, 到時我一定加入聲討班喬裝X! 如果係"被逼"硬住頭皮同意, 個班喬裝一定唔敢再破壞, 到時香港就回復安寧喇. 咁好既方法, 你唔係唔同意下話?