回正題:叫下都有罪原來
Johnson135 發表於 2019-10-10 14:25

你搞清楚比賽大會規例, 同一般罪案(刑事)條例分別先啦...

你試下犯校規會唔會比學校罰, 犯公司規條會唔會比公司警告/炒?

原來唔岩聽就可以連自己既專業都唔理立D手
君不見醫護消防可以出賣自己專業就因為唔岩聽
  好多野 出面新 ...
ttsssp 發表於 2019-10-10 11:29

支持, 反正黨鐵唔會因為撐警大遊行而封站.
所以我絕對支持班屎忽鬼行出黎曬馬

唔好出到黎又同我講支持大中華文化, 返去耕田吧

支持, 反正黨鐵唔會因為撐警大遊行而封站.
所以我絕對支持班屎忽鬼行出黎曬馬

唔好出到黎又 ...
sapphire4890 發表於 2019-10-10 16:25

黑衣人唔幪面就得, 我估即刻多返一百幾十萬香港市民出黎反黑衣人遊行.

宜家? 不了, 嚴命長咩, 班友仲惡過黑社會(同紅衛兵一樣打橫行咁滯), 又幪晒面, 比佢地私鳥打傷冇仇報, 智力正常少少都唔會出黎送死啦...

而家D人認為共雪罰佢係應該
但係咪因為咁而罰得咁重呢
呢樣就同比老細炒左之後仲要無得做同業一年一樣
另一樣就係好多鬼佬為左支持被罰選手
佢地主動刪帳號,但係共雪鎖想刪帳號既人
(你咪唔好玩D GAME 但我唔比你刪)
咁岩遇到NBA事件
中美民鬥問題愈燒愈旺

邊個主場邊個話事, 咁都仲有得拗嘅.

該名選手為了表達自己的政治立場, 不尊重其他選手, 不尊重場合, 不尊重個比賽平台, 而且將主辦方同其他參與 ...
Consultant 發表於 2019-10-9 16:38

講到將政治帶入比賽項目,邊夠老共嚟?

亞運、東亞運打壓台灣,你係唔知定無知。

講到將政治帶入比賽項目,邊夠老共嚟?

亞運、東亞運打壓台灣,你係唔知定無知。 ...
chris_kai_kai 發表於 2019-10-10 19:42

國際從來行叢林法則, 你今日先返地球?最大最惡最正確係美帝, 但國與國鬥算對到頭

一條靚仔去玩寸人地私人公司個場, 不公道不公義, 去搞政府機構先英雄

拉無辜其他人落水做乜, 間公司有得罪佢咩?

同意,正如香港足球隊,D人反國歌幾開心。但有沒有想過班球員付出幾多努力心血,和他們的職業是很短。

真義士也

個D關幾百萬香港人咩事? 你仲未講到有咩具體上影響到佢地生活上喎. 大家要討論, 係一D己發生左既事實, 至 ...
myricky 發表於 2019-10-10 13:09

係制度‧法冶被加速变成一國一制‧曾承諾的一國兩制去了那裡?
而家係大事大非‧要保持香港一國兩制‧國家曾承諾的.
唔好話政治唔関我事‧我只係小市民‧唔犯法就冇事‧......  
唔犯法一樣有機會損害共黨集團嘅利益.貪污是常態.‧大陸係人治‧法律只為黨服務‧例如你間屋阻住條路‧佢可以叫公安拆咗你間屋至同你傾都得‧迫你就範‧

如果個政府肯聽‧班勇武根本就唔會週圍破壞啦!
又点解班勇武週圍破壞淺黄都唔割?淺藍也不支持政府?
你睇下最新嘅民調‧認同政府‧警察嘅有幾多%?
好多人都知咁樣破壞係唔啱‧(死物)相比政府‧警察嘅不合法.不公行為‧(人命)
面對一個不敢面對人民嘅政府‧
兩害取其軽‧有良知嘅都識撰擇‧