其實好多大型比賽都禁止政治宣傳

果位人兄跟本就係求仁得仁, 怪得邊個

啱啱香港足總都俾國際足協罰左幾十萬, 真係要多得班香港球迷唔少

回覆 124# myricky

宜家事實根本就唔重要,質疑就係抹黑,反對就要圍/打
順我者昌,逆我者亡,保護自己好過同班瘟神嘈
到選舉時認清楚邊d係神,邊d係鬼就夠

中大女好好笑
sunyan12 發表於 2019-10-12 02:20

所有野都建立係謊言上面, 而且又有人信, 的確又真係幾可笑又可悲

唔多啱區, 只係有感而 post

香港成功爭取澳門成立人民幣離岸中心 & 證卷交易中心 (只係研究)

哦, 係, 塊土地仲未夠焦, (寶)徒仍需努力
(唉, 打個 post 都覺得心 up)

Jaron Lines Youtube 帳號被封

唔知有無人去聲討下 Youtube 呢

反正係呢個 post 我只會離題

民主自由既寶島台灣,啱啱限制左陳同學入境,順便連管牧師都一齊限制,唔知個通緝令發黎做咩

一波騷操作,真係睇到人如癡如醉

仲有提一提,香港好少用光復既字眼,反而台灣就有用

政治玩得起先好玩

澳門本地有各方產業可支撐證券?
bam1a 發表於 2019-10-22 13:37

單單減低對賭同旅遊業既依賴, 對澳門既發展都已經有好處
一個甘願向後行, 咁都俾另一個向前行, 差距反而係其次

證券-股市行業唔係一日就製造到出來
你唔難發現證券強大嘅地方以前都係盛行貿易
而澳門貿易一早大幅衰退 ...
bam1a 發表於 2019-10-23 13:51

發展方向確定之後, 條件係可以自行創造
反正又唔係要一出世就取代香港, 時間好充裕
等香港玩自殘時, 中國都可以有第二個窗口可以用
必要時深圳都可以係第三考慮, 設立金融特區放寬外匯管制, 未必唔係可行方案

路就係度, 你唔行, 人地都可以行, 反正無終點, 行先幾多都可以俾人過