[初試] 第一次影星和日出

之前見呢到ching去過大坑墩呢個地方影星既相~
發覺自己住得又幾近 , 所以諗住去試下影~

第一次影影得唔好 , 而且驚無電所以影左一幅星軌~
但ching都比下意見啦

#3 f2.8 iso80 6" x155pcs

好靚!多謝分享.

唔錯啊, 第三張星軌每張相曝光可以耐少少,例如15" or 20",咁就唔洗影咁多張~

回復 3# heryeung

小弟用DC影 , 無得選擇關閉NR
如果15" , 可能會斷開

好靚阿..好中意第7張

回復  heryeung

小弟用DC影 , 無得選擇關閉NR
如果15" , 可能會斷開
doraemon123 發表於 2010-8-12 04:54 PM

明白了,請問係用邊部dc? 效果唔錯woo

回復 6# heryeung

canon ixus 860is
我覺得呢部機幾好用 , 衰在無m mode

回復 1# doraemon123

想問下第3張呢
#3 f2.8 iso80 6" x155pcs

呢一百五十五張相
你係唔係人手禁一百五十五次快門嫁?
有冇得SET自動?

另外
你係唔係關左去NOISE果個功能?
所以影完六秒之後可以即再影?

如果係關左去NOISE功能的話
咁請問你係用咩軟件黎去NOISE嫁?

回復 1# doraemon123

影星D雲真係好影響
原圖(4.67MB):
Resize(19"):

回復 8# whisky1314

唔係用手 , 用手會郁到部相機~
我係上部機上腳架 , set無限連拍 ,  然後用像根同少少紙扣住個快門制

同埋我部機無得關除燥功能

回復 9# waiyinlwy

係 , 我果晚影完一幅之後無耐都有雲