[圖片] 晨曦‧雲海‧大東 20100925

今次的活動有很多個第一次。

第一次參加某攝影網站的活動;
第一次背著近30磅的背囊上大東山;
第一次在大東8百米的山頂吃超豐富的晚餐(6餸1湯,可能記錯);
第一次在大東看到雲海;

感謝主辦Alan悉心的安排,為大家準備豐富的晚餐。

1. 上山時看到鳳凰日落

2. 之後的整個晚上都大霧,只有在日出前才天清

3. 是次活動的唯一星軌

4. 開始日出

5. 雲海沿山峰而下

6.

7. 我很喜歡的一張,雲海穿過2個山峰之間,如瀑布瀉下

8.

9.

10.

更多在:
http://www.fotop.net/Herman/Herman96

好靚好鐘意
當時訓左 , 由女皇親自操刀 , 但也要感謝師兄幫忙 , 她說你很強 ... 她很小讚人的.

好靚好鐘意
當時訓左 , 由女皇親自操刀 , 但也要感謝師兄幫忙 , 她說你很強 ... 她很小讚人的. :sile ...
PSP 發表於 2010-9-27 11:50 AM

師兄過獎了, 我都幫唔到咩手~
btw, 估唔到呢度見到你 XD

@O@真係正到呢...
你個個POST都正到震

very nice photos

唉...我幾次見到雲海都係做緊training…得個睇冇得影,羨慕你呀師兄~

師兄過獎了, 我都幫唔到咩手~
btw, 估唔到呢度見到你 XD
heryeung 發表於 2010-9-27 21:20

不如攪過元旦鳯凰第一度晨光攝影活動都好喎:)

@O@真係正到呢...
你個個POST都正到震
beacher 發表於 2010-9-28 02:21 AM

thanks beacher

very nice photos
sscc 發表於 2010-9-28 09:22 AM

thanks sscc

唉...我幾次見到雲海都係做緊training…得個睇冇得影,羨慕你呀師兄~
rickee 發表於 2010-9-28 11:08 AM

仲有大把機會~

不如攪過元旦鳯凰第一度晨光攝影活動都好喎:)
andywinky 發表於 2010-9-28 04:33 PM

好吸引, 但唔陪我女友佢會殺左我
黎緊搞次星期六既話, andy兄開聲我一定到~

thanks beacher

thanks sscc

仲有大把機會~

好吸引, 但唔陪我女友佢會殺左我
黎緊搞 ...
heryeung 發表於 2010-9-29 21:45

我想影第一度晨光....不過我未試過系山度影日出, 無咩經驗, 希望有機會既話, 可以指點小弟.

too beautiful thanks sharing