7同9都唔錯.....但9下面可以影多少少.....構圖唔洗拎到咁盡....

7同9都唔錯.....但9下面可以影多少少.....構圖唔洗拎到咁盡....
Mysterio 發表於 2012-4-5 23:05

師兄心水清, 終於發現呢個問題比我發表下
    次次去各位影友都好有風度, 好自律, 影完一轉就會讓開, 但今次就遇到個較自私的人, 我拎支85mm, 佢唔知拎乜, 但長駐model前面, 現場主持人叫我下次帶支35mm去影, 如果我拎支35mm, 係咪都可以全程企在model面前? 所以呢單case根本唔係拎乜鏡既問題, 係人既心態問題, 無錯如果出聲果位師兄一定會讓路, 但我覺得大人大姐, 出到聲就唔好啦
眼見model pose啱自己口味, 唯有盡力而為啦, 哈............

師兄心水清, 終於發現呢個問題比我發表下
    次次去各位影友都好有風度, 好自律, 影完一轉就會讓開 ...
chiushing01 發表於 2012-4-5 23:48

我影開個影會差唔多個個都用85.....XD
老實說....我一定會叫佢借借.....好過自己夾硬影.....

回復 33# Mysterio

頂到上心口, 佢基乎全程係唔停咁影, 都唔知邊個位叫佢停
    師兄邊個影會, 都係轉倉既時候

回復  Mysterio

頂到上心口, 佢基乎全程係唔停咁影, 都唔知邊個位叫佢停
    師兄邊個影會, 都係轉 ...
chiushing01 發表於 2012-4-5 23:52

sorry....私人影會.....唔方便公開.....請見諒....
其實如果有4-5個人可以夾錢請一個....任影...@@"

回復 35# Mysterio

我都係發洩吓, 確係頂住條氣

我都係發洩吓, 確係頂住條氣
chiushing01 發表於 2012-4-5 23:59

你認住佢個名....下次有佢份....唔好去~~!!
同埋你係咪2個model??......係既話去第2組.....

回復 37# Mysterio

師兄同我諗法係一樣, 我仲諗, 到最後一個名額我先報名, 有佢無我, 哈.........
    今次影一個囡囡咋

師兄同我諗法係一樣, 我仲諗, 到最後一個名額我先報名, 有佢無我, 哈.........
     ...
chiushing01 發表於 2012-4-6 00:07

你下次揀D 2個囡囡.....一組8個人既會....咁會好好多~~!!!
之前我個影會都有個咁既人.....我地向攪手投訴....因為佢已經唔係第一次.....之後都無見過佢lu~~~haha~~!!

回復 39# Mysterio

果位仁兄係該網站的老臣子, 負責帶隊都係網站負責人, 佢都見到呢個情況, 所以先叫我下次用35mm唔駛企咁後, 最慘當時係現場環境好窄, 唔可以搵第二個位影, 不過咁先見到人既自私心態, 而我已在該站發表不滿言論, 網站負責人即時致電我, 佢話我咁講會影響到其他人對影會的形像, 以為外拍咁無秩序, 我目的都係舒發情緒, 咁我咪delete左有關言論, 免得影响他人搵食

兩邊都係海