回復  人中之龍

搵食諗都唔敢諗, 有師兄叫過我一齊去影婚紗, 跟去睇下(佢真係搵食開影樓, 有一日影日落 ...
chiushing01 發表於 2012-4-6 08:43

我同01兄都一樣,我都有影過婚禮snap shot,影得都不俗,不過都真係超辛苦,無佐陪屋企人時間,自己又覺得壓力大,因為影得唔好過唔到自己個關,衡量過自己經濟能力,又無必要搵外快,其實自己又喜歡郊遊,拍風景,一來自己開心,壓力又無咁大!所以成立佐一個網站及Flickr 比自己有點寄託!所以認清自己的喜好係好緊要。

我同01兄都一樣,我都有影過婚禮snap shot,影得都不俗,不過都真係超辛苦,無佐陪屋企人時間,自己又覺 ...
andywinky 發表於 2012-4-6 08:16 PM

影婚禮真係攞命
有人幫下手影snap shot都好
試過一支公由0600直踩至2400
仲要下午去埋教堂
想蛇下都唔得

影婚禮真係攞命
有人幫下手影snap shot都好
試過一支公由0600直踩至2400
仲要下午去埋教堂
想蛇下都唔得
: ...
人中之龍 發表於 2012-4-6 21:34

係呀! 好甘下架, 影完仲要返去執相揀相. 由於我唔係全職, 我第二日仲要返工, 個精神狀況完全唔掂, 所以做過五六次之後就沒有再做. 同埋影個啲相好大責任, 話哂人地一生人一次, 我唔可以求其, 甚至沒有TAKE TWO, 所以對自己啲相係有要求, 所以我覺得係有壓力. 如果將自己既興趣變成為壓力, 我寧願去踏單車釣魚好過.

回復  人中之龍

我愛自由, 仲有幾年我退休, 都係做番自己想做既事, 唔再做錢的奴隸 ...
chiushing01 發表於 6/4/2012 09:14

做錢的奴隸   <====我的理想

回復 64# totoki

好多後生都會咁諗, 正常架 因為好多理想都要用它來實踐

for wedding coverage, u really need to have passion and love photography :)

回復  totoki

好多後生都會咁諗, 正常架 因為好多理想都要用它來實踐 ...
chiushing01 發表於 7/4/2012 00:01

我既理想一早飛走左XD