高清辛苦路

由P4  AGP3650  到  E8400   HD4670
皆因好色(貪其色靚  軟解比唔上)
原來情根錯種  天命難為
A  與   B   八字唔夾(Atv  vs   tvB)   (Ati vs  tvB)
因誤解而結合   好在天涯何處無芳草
高清尚有N G

其實硬解
我覺得n 同a d 色都係差唔多 (crt tv 上面睇)
N 解創富坊d 走馬燈, 好似重實過A

N8400GS vs 3450 and 2400 Pro

原帖由 byleung 於 2009-3-20 20:04 發表

N 解創富坊d 走馬燈, 好似重實過A

絕不同意, 我認為仲差過 CoreAVC 軟解

原帖由 Oops 於 2009-3-20 20:08 發表

我不同意 , n 記解得很好 , 我自己使用9500gt , 效果很好

回覆 3# 的帖子

講真, 我玩n card, 一路都覺得好好....
俾你咁講, 真係好想見識下

原帖由 ccw1990 於 2009-3-20 20:38 發表
講真, 我玩n card, 一路都覺得好好....
俾你咁講, 真係好想見識下

我怕你會後悔

原帖由 Oops 於 2009-3-20 20:08 發表

可能係掛
但如果3450同2400 pro 解創富坊唔爆格, 可能真係好靚
但我未試過囉
may be 我屋企信號唔好喇

我A/N都有用,不過我都係會用返A CARD來睇

502 DOUBLE POST

我由去年八月開始用780G chipset (ATI),跟住今個月頭買了9400 GT。

9400GT响我的情況就真係唔錯,係win 7 MC可以睇晒所有台冇爆格,以前用780G就只能睇到傳統四台及高清翡翠台。9400GT夾XP + DVBviewer除咗睇邦民的廣告有短暫問題外,其它完全冇問題。

相反780G就會間中有loop或者爆透明格,用了CCC9.2就冇爆透明格,不過仍loop。

我用同一個monitor,780G的顏色真係比比9400GT靚啲,當然覺得顏色靚唔靚係好個人,唔可以作準。不過在係使用上setting上,Geforce真係簡單好多。