電腦高清顯示卡選購?

我一個月前買左4650+MagicXXX XXXXXPCI,攪左成個月都fix唔到looping........

請問大家有邊張n卡可硬解+dual mon+原生HDMI+大約HK$700-750左右?

用緊ASUS 9500GT OC版, 大約560左右, HDMI要另外接SPDIF

回覆 1# 的帖子

GALAXY 9600 GSO/GT or 9800 GT

原帖由 SDef 於 2009-3-23 09:57 發表
用緊ASUS 9500GT OC版, 大約560左右, HDMI要另外接SPDIF

Thank you.

GTX 2xx系列

原帖由 hkbilly 於 2009-3-23 11:45 發表
GALAXY 9600 GSO/GT or 9800 GT

Does it has HDMI port? The picture is not clear on their web site. It said support HDMI only.
It needs external 6pin power. Means I need to replace my PSU also.

原帖由 foxkit 於 2009-3-23 12:55 發表
GTX 2xx系列

Thanks.
Over 左 budget

去呢到睇睇 ,你可以搵到由舊到新既Driver,你用A卡建議用 8.573.0.0或之前
http://www.driversdown.com/driverslist/s_3_1.shtml

原帖由 musicmatch 於 2009-3-23 13:44 發表
去呢到睇睇 ,你可以搵到由舊到新既Driver,你用A卡建議用 8.573.0.0或之前
http://www.driversdown.com/driverslist/s_3_1.shtml

多謝好意
但我已經心灰意冷
我由8.x到9.3...以致winxp到win7都玩過 (我係用gxxabxxx4650-1gw/hdmi)
已經問各support
唔係software就話其他hardware 問題

原帖由 Gris 於 2009-3-23 14:13 發表

多謝好意
但我已經心灰意冷
我由8.x到9.3...以致winxp到win7都玩過 (我係用gxxabxxx4650-1gw/hdmi)
已經問各support
唔係software就話其他hardware 問題

同你一樣用了雖然我係用780G on board display一段時間,但仍然冇辦法解決到loop的問題,所以最後都轉投N卡世界,你需唔需要打機?如果唔需要就用嚟睇電視想硬解高清頻台,使用9500類別, 9400GT 都已經可以了,不過都有網友講過,需要飛線先可以HDMI出捚聲。
我個人覺得ATI個color真係靚啲,如果能解決到所有問題,我都會用番佢。