用8600GT硬解數碼電視問題

救命丫各位C兄
我以經比個高清煩左好耐啦
由我之前既A64 4200+

到依家我用緊E8400播高清都重係會lag
我依家個comfig:
E8400
X38 intel MB
4G DDR3 1333
8600GT(dual mon,26" + 19")
dvbviewer + AmazePc DMB0320

我咩都試過啦,singal 果到無問題,我以經連放大器都架埋

依家好怪,無論係HDTVB 定 HDATV ,都係唔full screen無問題好 smooth,一full screen個就會lag,情況如下
http://www.youtube.com/watch?v=yMt1HJ78Yk0

係咪8600GT 唔夠力做到咁大resolution既HD 畫面

另外我上網搵過8600GT 既硬解情況
係唔完全support,係咪對decode 電視有影響呢

原帖由 yihinlau 於 2009-3-29 00:36 發表
救命丫各位C兄
我以經比個高清煩左好耐啦
由我之前既A64 4200+

到依家我用緊E8400播高清都重係會lag
我依家個comfig:
E8400
X38 intel MB
4G DDR3 1333
8600GT(dual mon,26" + 19") ...

有無試過齋用一個mon有無問題??

原帖由 chuboy 於 2009-3-29 01:29 發表

有無試過齋用一個mon有無問題??

只行26" 都會好小小,但係始終開full screen 都係會lag

vista? xp?

原帖由 sozu 於 2009-3-29 02:03 發表
vista? xp?

Vista 32 SP1

試下轉用xp(我都用xp系統睇)

原帖由 popo 於 2009-3-29 18:10 發表
試下轉用xp(我都用xp系統睇)

C兄都係用8600GT 嗎?

原帖由 yihinlau 於 2009-3-29 18:50 發表

C兄都係用8600GT 嗎?

我用緊WINFAST 8600GT系列,都沒有你的問題發生過

原帖由 速遞員 於 2009-3-29 19:00 發表

我用緊WINFAST 8600GT系列,都沒有你的問題發生過

你係用Vista嗎??

原帖由 yihinlau 於 2009-3-29 19:41 發表

你係用Vista嗎??

冇錯,自己用不是手指,而是一張高清卡