高清卡點先為之壞?...(更新)

我張dmb750 ....買左2日...有幾個問題...
1.收得7個台.....
2.睇睇下高清時會發生錯誤....要關閉再開過
3.睇睇下高清時個畫面會不斷重複住同一個畫面,....但係聲音就keep住去...即係跟住高清台去...只   係畫面不斷重複..

原來仲有第四個問題...就係...如果你用dmb750...用佢既aver TV....開字幕會唔穩定...尢其係睇j2既時候...我就開親字幕都會hand...要強制關閉....
唉...dmb750真係買唔過.....勸各位投身高清既朋友...放棄dmb750...

我真係好想知高清卡點樣sin為之有問題?...
我以上個d問題可唔可以ling返去換?....
有冇其他c hing同我有一樣問題?

ps: 唉...我係o係epc le度睇左d下文....決定二揀一..x8506同埋dmb750...雖然x8506跟tm冇得update...但問題可能少d掛....唉...揀左張dmb750...

原帖由 SecondWA 於 2009-4-11 22:42 發表
3.睇睇下高清時個畫面會不斷重複住同一個畫面,....但係聲音就kee ...

第三果個症狀今日我部腦係咁出現..

換左咭都未必有用,有時係訊號、chips bugs同software穩定性做得差,你試下用DVBViewer / TM / ProgDVB.....等等的software先,訊號不足、chips有bugs....等等的問題

原帖由 SecondWA 於 2009-4-11 22:42 發表
3.睇睇下高清時個畫面會不斷重複住同一個畫面,....但係聲音就kee ...

你試下update 你張高清卡同display卡既driver先啦,
你係咪用ati display?

回覆 2# 的帖子

你都係咁呀?...
我以為得我係咁'獨特'tin

回覆 4# 的帖子

卡既driver係最新...
而ati 3650 就用緊9.4....

回覆 3# 的帖子

即係點樣既病症...張卡sin係壞呢?..
看過下文....冇咩結論...

ps: 我會照你所說的試試..

原帖由 SecondWA 於 2009-4-11 11:11 PM 發表
即係點樣既病症...張卡sin係壞呢?..
看過下文....冇咩結論...

ps: 我會照你所說的試試..

其實你可以揾朋友試試張咭先,或者借朋友的咭作AB比較
你有無試過加放大器??
睇睇格離單位有無收唔到的情況發生??

小弟用 N 牌顯示卡配 DMB 750 就沒什麼問題, 好暢順呀......

高清卡點先為之壞?
3.睇睇下高清時個畫面會不斷重複住同一個畫面,....但係聲音就keep住去...即係跟住高清台去...只   係畫面不斷重複..

我真係好想知高清卡點樣sin為之有問題?...
我以上個d問題可唔可以ling返去換?....
有冇其他c hing同我有一樣問題?

ps: 唉...我係o係epc le度睇左d下文....決定二揀一..x8506同埋dmb750...雖然x8506跟tm冇得update...但問題可能少d掛....唉...揀左張dmb750...

1.收得7個台,咁之前係咪收足? 用乜天線?
2.睇到中途出program,我未試過,因為我全部機從新install
3.暫時未試過,我個區收得幾好
我用NV