我屋企高清信號下午收到,夜晚就極差

我係鴨記買左支幾十蚊既天線 放出去 向北
我住慈雲山,D大廈天線 仲唔打算整

下午睇電視,收得好好,80%up

一到晚上就成日個個台都冇信號
搞到成日冇電視睇

有咩方法搞搞去??

仲有手指送既totalmedia 冇得硬解,要更新  但一更新就話我條KEY無效
點算?

有冇人可以幫幫手??

有冇人幫幫手
晚上冇電視睇好慘

原帖由 凸手1 於 2009-6-9 02:34 發表

下午睇電視,收得好好,80%up

一到晚上就成日個個台都冇信號
搞到成日冇電視睇

有咩方法搞搞去??

仲有手指送既totalmedia 冇得硬解,要更新  但一更新就話我條KEY無效
點算?

都唔知你講乜?
你係用鴨街幾十蚊室內天線?定係住慈雲山D大廈天線?仲唔打算整?係你自己唔打算整定係大廈唔打算整呀?

原帖由 momo4321 於 2009-6-11 14:00 發表

都唔知你講乜?
你係用鴨街幾十蚊室內天線?定係住慈雲山D大廈天線?仲唔打算整?係你自己唔打算整定係大廈唔打算整呀?

e句擺最尾

我住元朗..
今日冇啦啦hdjade j2 個d起晒格

我係買幾十蚊既魚骨天線.......................

重組句子:
我住慈雲山,大廈D天線唔打算整(升級)
所以我係鴨記買左支幾十蚊既天線,放出去向北
高清信號下午收得好好,80%up
但系夜晚就極差,成日個個台都冇信號,搞到成日冇電視睇
有咩方法搞搞去??

仲有手指送既totalmedia 冇得硬解,要更新。但一更新就話我條KEY無效點算?

都係嗰招, 加放大器

原帖由 vodaben 於 2009-6-11 15:46 發表
重組句子:
我住慈雲山,大廈D天線唔打算整(升級)
所以我係鴨記買左支幾十蚊既天線,放出去向北
高清信號下午收得好好,80%up
但系夜晚就極差,成日個個台都冇信號,搞到成日冇電視睇
有咩方法搞搞去??

仲有手指送既totalmedia 冇得硬解,要更新。但一更新就話我條KEY無效點算?
乜咁似我個仔做o個d中文習作既