[高清]有冇朋友住北角春秧街, 睇高清用咩手指/tv卡?

我幫個朋友問架, 佢住北角春秧街, 想買手指/tv卡
邊隻收得唔錯?

今日幫FD裝高清卡,佢住北角丹拿道...買左隻MYGICA X8558,點知完全冇訊號....可能條天線太長,訊號過弱...
之後搵另一個FD借左張MAGIC PRO ProHDTV Extreme,結果訊號爆左...天線冇換....建議樓主朋友都用呢隻,但已經出到ProHDTV Extreme 2,新晶片應該都唔錯既...

AmazePC or MagicPro 8G75

原帖由 wargry 於 2009-6-9 23:00 發表
今日幫FD裝高清卡,佢住北角丹拿道...買左隻MYGICA X8558,點知完全冇訊號....可能條天線太長,訊號過弱...
之後搵另一個FD借左張MAGIC PRO ProHDTV Extreme,結果訊號爆左...天線冇換....建議樓主朋友都用呢隻,但已經出到ProHDTV Extreme 2,新晶片應該都唔錯既...

補充一下:呢張卡接收係唔錯,但佢既所謂訊號爆晒,明顯就唔係,呢張卡既Driver,一有訊號就爆晒。並不能真實反影訊號強弱。

原帖由 momo4321 於 2009-6-10 08:52 發表

補充一下:呢張卡接收係唔錯,但佢既所謂訊號爆晒,明顯就唔係,呢張卡既Driver,一有訊號就爆晒。並不能真實反影訊號強弱。

補充2: 我張X8506 D訊號真系跟住去, 所以見到有時多有時小, 我有個FD用 M7MA 成日都系75%

原帖由 vodaben 於 2009-6-10 09:59 發表

補充2: 我張X8506 D訊號真系跟住去, 所以見到有時多有時小, 我有個FD用 M7MA 成日都系75%

所以,就係每張卡既表示都喳喳同架,唔係程式問題,我以前隻Mygica D268就比較正常,有45%以上先可以收到,但換左張Magic Pro,就日日都係100%,用埋同一條線,一個就5x%,一個就100%。

原帖由 wargry 於 2009-6-9 23:00 發表

我都係丹拿道!
丹x花x?
x運城?
我用緊prohdtv extreme2 同compro th850e
收得好好!

原帖由 nikkotsoi 於 2009-6-10 10:15 發表

我都係丹拿道!
丹x花x?
x運城?
我用緊prohdtv extreme2 同compro th850e
收得好好!

係X運城!
原本都想買你呢隻..但全場冇貨,唯有轉用X8558啦

原帖由 wargry 於 2009-6-10 13:42 發表

係X運城!
原本都想買你呢隻..但全場冇貨,唯有轉用X8558啦

我住緊1座
你幫你fd 試時有冇爆格
我有少少

server error deleted