高清手指

請問現在買那個牌子的高清手指會比較好的?

我朋友買了 $2xx 的,但他說話看是沒有問題,但錄出來就會有一條條棋線在上面 ....

我好怕買了不好的

software problem

原帖由 hkepcu1 於 2009-6-12 06:17 發表
請問現在買那個牌子的高清手指會比較好的?

我朋友買了 $2xx 的,但他說話看是沒有問題,但錄出來就會有一條條棋線在上面 ....

我好怕買了不好的

佢用冇問題唔代表你用都會冇問題lor,
仲要睇訊號質素,
想穩陣就花多少少錢,
Magic Pro ProHDTV 3都唔錯

原帖由 thatsok 於 2009-6-12 11:23 AM 發表

佢用冇問題唔代表你用都會冇問題lor,
仲要睇訊號質素,
想穩陣就花多少少錢,
Magic Pro ProHDTV 3都唔錯

Magic Pro 要 $444 ...
台灣那些要 $385 ...
大陸牌 $250 ...

ps: 我在高登見到 $250 那個都好似無咩問題 ....
ps: 我怕買貴的都會一樣差 ...

原帖由 hkepcu1 於 2009-6-12 17:24 發表

Magic Pro 要 $444 ...
台灣那些要 $385 ...
大陸牌 $250 ...

ps: 我在高登見到 $250 那個都好似無咩問題 ....
ps: 我怕買貴的都會一樣差 ...

最重要你自己訊號好唔好。
好既話,買乜都冇問題,如果訊號唔好,買貴既都一樣未必收到,但平既就多數收唔到。
兩者取一,分分鐘買支平既仲得不償失。

原帖由 momo4321 於 2009-6-12 05:38 PM 發表

最重要你自己訊號好唔好。
好既話,買乜都冇問題,如果訊號唔好,買貴既都一樣未必收到,但平既就多數收唔到。
兩者取一,分分鐘買支平既仲得不償失。

我是插線入去收的 ... 不是無線 .... 訊號一定好?

無線的不是多數都收不到的嗎? 我放棄無線的 ... 我只是放個電腦在電視後面用 ... 所以一定是有線的 ..... 但我朋友有線錄下來都會有一橫橫 ....

原帖由 hkepcu1 於 2009-6-12 18:18 發表

我是插線入去收的 ... 不是無線 .... 訊號一定好?

無線的不是多數都收不到的嗎? 我放棄無線的 ... 我只是放個電腦在電視後面用 ... 所以一定是有線的 ..... 但我朋友有線錄下來都會有一橫橫 ....
同你情況一樣,不過訊號分開就太弱,一係睇電視,一係睇電腦先清

原帖由 under 於 2009-6-12 06:28 PM 發表
同你情況一樣,不過訊號分開就太弱,一係睇電視,一係睇電腦先清

點樣訊號分開呀? 你電腦播到 usb 高清的 ...

食唔食資源是不是好重要的? cpu, ram .... 要電腦勁?

原帖由 hkepcu1 於 2009-6-12 18:34 發表

點樣訊號分開呀? 你電腦播到 usb 高清的 ...

唔怕遠就去鴨X街買$15,怕遠就去日本城($8但好易爛)