新買嘅 8G75 手指, 終於令我可以無痛睇 DMBTH

話說小弟的第一支手指 E7M+ (8GL5), 用開都 ok, 但馮轉台睇果 2 個高清台 (Dvbviewer), 就必定 lock 唔定, 要狂轉台直至 lock 定後就ok. 如是者年復一年, 越用越差, 今日終於頂唔順走去買支 (8G75) 返嚟, 乜都唔變只 install driver, 終於乜問題都冇晒  

諷刺係, 見到 E7M+ 今日買 $99

我同樓主一樣都係由2年前用E7+用到宜家,不過8GL5轉台真係好LAG,我都打算轉用8G75,請問樓主buy的8G75手指buy 幾多$?

香港人總是落後:sleepy:

當年買 E7M+幾錢 ?

應該唔係8gl5問題
我08年買個張 mygica x8506 到而家都好正常

我支 magic-pro proHDTV (8GL5)
都有呢個問題

不過最近大廈整過個公共天線系統
fix 左個問題

new buy 8G75, MP proHDTV4 $265
old E7M+ ~ $295

Remark, my living building, DMBTH channel have freq. remap

話說小弟的第一支手指 E7M+ (8GL5), 用開都 ok, 但馮轉台睇果 2 個高清台 (Dvbviewer), 就必定 lock 唔定,  ...
GbE 發表於 20-2-2010 04:22 AM

你買左邊隻型號 ??

我都系用E7  加了放大器才免強唔爆格 但轉臺慢(XP3下應用)
wIN7就會爆格和窒
但昨晚無拉拉試出彩虹  只用天線中的銅心接高清手指
天線中的網線懸空  唔連接  則穩定了很多 wi7下應用也沒問題

new buy 8G75, MP proHDTV4 $265
old E7M+ ~ $295

Remark, my living building, DMBTH channel have freq. ...
GbE 發表於 2010-2-20 18:15

MP proHDTV4 用8G75 已經好成熟, 相信唔會買錯
上面提到 E7M+ 現在賣緊 $99 應該係清舊貨