發生咩事呢

用avertv 睇某d 台就會咁....其他台又無事
最慘係第d sw 一個台都掃唔到
Untitled (Custom).jpg

感覺係CODEC問題多喎!!多口問句,點解其他SW會一個台都SCAN唔到??係信號唔夠??還是 DETECT 唔到H/W??

感覺係CODEC問題多喎!!多口問句,點解其他SW會一個台都SCAN唔到??係信號唔夠??還是 DETECT 唔到H/W?? ...
RoyKwan 發表於 2010-2-20 16:31

我支圓剛a850 plus 最抵死係支野響香港用dvb viewer 又收到...過到呢澳洲就得返佢套自家野收到...
dvb 又認到有hw 響度先唔知發生咩事

你係澳洲,咁用dvbviewer掃台之前係唔係有咩野要先set??或者,係唔係選擇既freq唔對所以掃唔到台!!(我一砌都係靠估,沒這經驗)

你係澳洲,咁用dvbviewer掃台之前係唔係有咩野要先set??或者,係唔係選擇既freq唔對所以掃唔到台!!(我一砌都 ...
RoyKwan 發表於 2010-2-20 17:27

我都唔係好知...但個avertv  我唔用evr rander..轉用vmr  又無事...依加都叫做正常返d...

按置頂教學vista/柒仔係用evr 啊

按置頂教學vista/柒仔係用evr 啊
RoyKwan 發表於 2010-2-20 17:49

我都知我佑avertv  呢套野應該support evr 有dd 事...但dvb 我點set 都係收唔到野..可能差d 野無set

你用緊邊張顯卡??
我之前用 A850 PLUS 搭 AVerTV 開硬解 好奇怪地 GeForce 8200 都爆格
但係用 TM 又無事

你用緊邊張顯卡??
我之前用 A850 PLUS 搭 AVerTV 開硬解 好奇怪地 GeForce 8200 都爆格
但係用 TM 又 ...
dom 發表於 2010-2-20 18:19

notebook 行GF310M