有無ching 試過呢隻放大器得唔得??

我見佢可以加成30dB 同幾平下....所以想問下呢隻用唔用得過

你唔怕佢易壞就好得,我用咗幾年,換第三個.差不多一年一個,我啱啱先又換個黎,想唔用佢換個好D架喇,行晒成條鴨記都唔覺有萬視寶,其他牌子賣幾百蚊但又未聽過,最後死死哋氣買返佢,鬼叫佢平......$65.買完見到第檔$60添><

我2008年十月用到現在,未壞. 接了一 STB 加三枝高清手指. OK啦. 但未有和貴價的比較.

你唔怕佢易壞就好得,我用咗幾年,換第三個.差不多一年一個,我啱啱先又換個黎,想唔用佢換個好D架喇,行晒成條 ...
denc 發表於 2010-5-3 07:12

請問CHING 個幾隻係點壞/壞咩?
我而家都有用呢隻
近日開始似係壞壞地咁
有時個TV 會出D爆音
USB 手指轉台又好似慢慢地咁

你唔怕佢易壞就好得,我用咗幾年,換第三個.差不多一年一個,我啱啱先又換個黎,想唔用佢換個好D架喇,行晒成條 ...
denc 發表於 2010-5-3 07:12

萬事寶一定貴

冇聽過高田牌

用過一隻,一年左右就壞

反而高田 SM603 用左起碼七至八年,到依家都未壞,都係 $1xx

我呢款用左兩年幾, 好正常
呢款放大係30dB, 但係插6dB咁鬼多noise入去
如果只係因為長線signal lost而駁佢就OK
但係如果本身signal弱, 想加強, 用佢就死得

用左年幾,宜家都用緊,吾錯!

今日去鴨記買左, 返黎已經吾work, power 燈都吾著,明天又要去換

請問CHING 個幾隻係點壞/壞咩?
我而家都有用呢隻
近日開始似係壞壞地咁
有時個TV 會出D爆音
USB 手指轉台 ...
Drinkee 發表於 2010-5-3 12:49

第一次係特然死亡,有燈著但無Signal.
第二次係插頭鬆,可能入面D線鬆咗.