有線收衛星得一半台

有冇ching睇cable係收衛星? 有既ching麻煩睇下下面故仔.

睇左有線好多年, 就係好多年前, cable黎過屋企(村屋), 話收唔到微波, 要用衛星....
經過多年, 有英超, 冇英超, 唔減價, 小弟即將又約滿.
今年cable有番英超, (可以cut now), 廣告就不停話+80蚊 有380場波, 138場高清.
點知禽晚打去問時, cable話英超將會係新既301-306台播,
但可惜收衛星用戶, 只有301-303台, 所以衛星用戶只可能睇到 200場波. 約60場高清.
有冇ching知究竟係真唔係真?? 我怕過半年, 佢又同我講有304-306台喇, 又要加錢.
最最最怕佢將o的重點賽事, 放係304-306台播, 我唔想簽約去睇 史篤城 對 狼隊.

當年佢話收唔到冇計, 其實而家我屋企o的高清全部都收得好好, 會唔會可以叫佢黎check過?
當年比左1000蚊安裝 + 1000 蚊買隻model.

焦點賽事多數會擺301-303...

304-306係畀你睇史篤城對狼隊
其實史篤城D波簡單直接,有時好睇過利曼阿車
史篤城一D都唔失禮

============================第1週=====================================
2010/08/14 ( 六 ) 晚上 07:45  熱刺        對  曼城         Ch303直播

2010/08/14 ( 六 ) 晚上 10:00  保頓        對  富咸         Ch302直播

2010/08/14 ( 六 ) 晚上 10:00  布力般流浪  對 愛華頓        Ch303直播

2010/08/14 ( 六 ) 晚上 10:00   阿士東維拉 對  韋斯咸       Ch301直播

2010/08/14 ( 六 ) 深夜 00:30   車路士     對  西布朗       Ch301直播

2010/08/15 ( 日 ) 晚上 11:00   利物浦     對  阿仙奴 Ch301/Ch303直播

2010/08/16 ( 一 ) 深夜 03:00   曼聯       對  紐卡素       Ch301直播

============================第2週=====================================

2010/08/21 ( 六 ) 深夜 00:15   韋根       對  車路士       Ch301直播

2010/08/21 ( 六 ) 晚上 10:00   阿仙奴     對  黑池         Ch301直播

2010/08/21 ( 六 ) 晚上 10:00  史篤城      對  熱刺         Ch302直播

2010/08/21 ( 六 ) 晚上 10:00   韋斯咸     對  保頓         Ch303直播

2010/08/22 ( 日 ) 晚上 08:30   紐卡素     對  阿士東維拉   Ch301直播

2010/08/22 ( 日 ) 晚上 11:00   富咸       對  曼聯         Ch301直播

2010/08/23 ( 一 ) 深夜 03:00   曼城       對  利物浦 hd201/Ch301直播

李朋兄你啲CV机重Work唔Work?

CV機唔Work了,服務器還Work

CV機唔Work了,服務器還Work
李朋 發表於 2010-8-11 17:20

李朋兄,CV機加錢換的是DM880還是DM990還是HK2000?

Ching, 可以係邊度睇到賽事schelue? THANKS