新買TV咭只搵到8個台

之前用機頂盒都收得晒咁多個台
今日砌左部新電腦連TV咭,只係search到8個台
無線果幾個數碼頻道搵唔到

試過搵舊post import頻道表,但之後一個台都睇唔到
有冇師兄可以幫幫忙?

我用緊Total Media, + MyGica RX750 DMB-TH PCI電視咭

咩WINDOWS?

之前用機頂盒都收得晒咁多個台
今日砌左部新電腦連TV咭,只係search到8個台
無線果幾個數碼頻道搵唔到

試過 ...
pineapple2006 發表於 2010-11-6 21:18

系個MyGica 送total media 版本問題. 我都遇過這個問題. 後來用以前YOCA total media 版本就收足11個台

系個MyGica 送total media 版本問題. 我都遇過這個問題. 後來用以前YOCA total media 版本就收足11個台 ...
willng911 發表於 2010-11-6 21:53

請問如果我張diamond用MyGica送total media 得唔得架??
唔該

回復 3# willng911

我用佢送果個multi viewer同MS Media Center一樣係搵得8個台
有冇得解救

你家中天線插坐駁左幾多樣野?

請問如果我張diamond用MyGica送total media 得唔得架??
唔該
manling 發表於 2010-11-6 22:25

應該沒問題我系用YOCA個total media 打MyGica 條key 裝左ok

回復  willng911

我用佢送果個multi viewer同MS Media Center一樣係搵得8個台
有冇得解救 ...
pineapple2006 發表於 2010-11-6 22:53

又真系好奇怪.
你睇下邊區上網搵total media 11channel file import 睇下見唔見到D channel

分明係張卡要求門檻高,而無線高清頻條道以前剛好可以跨過門檻,而張卡過唔到,即係話你屋企訊號係剛好,只係差DD,唯一方法係更換下插頭(有可能氧化令訊號衰減)或引入線,必要時加個放大器。
千萬不要被之前都得而家唔得呢個迷思困死自己。

你而家張卡可能係個大隻佬,要食三碗飯一餐,以前可能係個靚女,食一碗就夠,咁而家又係俾一碗佢食,咁佢夠唔夠?

分明係張卡要求門檻高,而無線高清頻條道以前剛好可以跨過門檻,而張卡過唔到,即係話你屋企訊號係剛好,只 ...
momo4321 發表於 2010-11-7 12:48

RX750好似係用8G75,訊號接收要求門檻低,應該好用好多!
PS:我琴日剛剛買了Mygica x8557 pro-l(不過用dvbviewer cap高清台圖速度好慢),但係我個FD同樣都係用Mygica x8557+dvbviewer(780G display card),佢cap高清台圖速度好快,唔洗等,都唔係係唔係NV/ATI display card的問題/分別...