隻MTV3000又燒火牛, 邊度可以配返

已經燒咗兩隻, 一用夠一年就燒一隻, 準時過鬧鐘, 唔想再山長水遠入大埔換, 係咪買返隻12V, 1.5A嘅牛就可以? 邊度有得賣?

已經燒咗兩隻, 一用夠一年就燒一隻, 準時過鬧鐘, 唔想再山長水遠入大埔換, 係咪買返隻12V, 1.5A嘅牛就可以? ...
hsblawkee 發表於 2010-11-14 22:27

大陆的话,淘宝有APC的万用牛,可以调电压,12V的有5.45A,交直流两用,99元套,质素非常OK

型号系 APC UPA9

再有,1.5A唔够,起码得2A以上,3A系稳阵好多

拣滴台达或FSP的正品牛,保你用到部STB瓜着只牛都唔有事

買3A或以上啦
Delta都唔係好貴o者

一定唔好用mtv原裝牛,真係好快壞,又唔平

不過Delta邊度仲有?

都唔明部野賣咁貴, 但又用d咁鬼雞嘅牛

唔止牛雞,個 remote都係一樣雞

都唔明部野賣咁貴, 但又用d咁鬼雞嘅牛
kim_168 發表於 2010-11-15 22:50

有同感!! 我糸這裹講過N次架啦.. 師兄有時間上華強路用二十元左右可以買3A牛. 可已用到隻M記死隻牛都末死. 講真M記食到盡佢比隻幾元牛比用唔死就怪

最後希望各M記Fans 當部機唔用時加個開關制把電關上支持環保

因為大家都知道隻野用成十幾廿watt standby

個樣好好咁

大陆的话,淘宝有APC的万用牛,可以调电压,12V的有5.45A,交直流两用,99元套,质素非常OK

型号系 APC  ...
yhjycq 發表於 2010-11-14 22:54