想要串流......係咪又要至貴果部
alextsang_tt 發表於 2017-1-2 23:25

串流技术认真要改下,视频格式吾系最优,反观现时网络上使用的媒体流,可以在尽量少码流下行更高质素的影像,而mtv stream要外网下要较到好低才能流畅播放。

抄 file 出 external HDD 是否都係一樣慢到極點 ...?

回覆  Riva

Network HDD sharing feature and "cut 廣告" feature are not present in initial firmware  ...
wklie 發表於 2017-1-1 09:39

下?你指嗰個人手剪接功能,將喺新型號 9000 取消咗?
唔係呀話,咁重要功能都 cut ?
點 cut 廣告做儲存呀?!

抄 file 出 external HDD 是否都係一樣慢到極點 ...?
sk2k 發表於 2017-1-4 02:10

用咗幾代 mtv,都一樣咁慢.......3000 + 3200 + 3300

最煩係錄緊野,唔畀抄錄,連台都唔轉得

用咗幾代 mtv,都一樣咁慢.......3000 + 3200 + 3300

最煩係錄緊野,唔畀抄錄,連台都唔轉得 ...
dearkaki 發表於 2017-1-4 02:51

錄緊野唔俾抄錄可以理解,免得部機太重 loading 影響到錄影中節目。佢可以同錄兩台兼同時重播已經十分正。另外錄影中轉台冇問題喎!就算單 tuner 都可以轉去同頻的其他台!

錄緊野唔俾抄錄可以理解,免得部機太重 loading 影響到錄影中節目。佢可以同錄兩台兼同時重播已經十 ...
chpyeung 發表於 2017-1-4 14:01

我指剪接中轉台

我指剪接中轉台
dearkaki 發表於 2017-1-4 15:15

剪接中可以轉台喎!

剪接中可以轉台喎!
chpyeung 發表於 2017-1-4 20:54

竟然?!
我用緊 3300D  sw: 10.8
唔可以剪接中轉台

竟然?!
我用緊 3300D  sw: 10.8
唔可以剪接中轉台
dearkaki 發表於 2017-1-5 03:02

我用3000 時係得的. 近排先轉3300D, 等我番去實驗下係咪有問題先!

回覆 1# citysoho

有新機係好, 但佢哋最好攪好個remote先, 成鬼日壞, 我用過幾部Magictv都俾咁, remote包住冇跌過都壞, 手機remote冇咁好用.