回覆 57# wklie

Most of services rely on 8-bit instead of 10-bit as new software is more expensive than current.

Perhaps when AV1 debuts, then will make something cheaper.

回覆 58# MAX100

我用緊7000系列. 間公司出發點係好. 但8000系列後變樣.

目前7000系列因為記錄問題而逐漸拋棄, 不過, 啲人好少理會, 唯有留意檔案名有冇變化. 又或者按樣. 自行用EXT4格式內置硬碟後再睇. 如果呢個步驟係可行既, 當然最好.但我要假設唔係.

當然, 8000系列打後按回報, EXT4. 基本上保你壹佰年既需要.

可否裝 android apps 呢?
dearkaki 發表於 2016-12-31 09:54

Installation means are hidden and apk installation is not encouraged.

回覆  MAX100

我用緊7000系列. 間公司出發點係好. 但8000系列後變樣.

目前7000系列因為記錄問題而逐漸拋 ...
polarhei 發表於 2016-12-31 10:08

我唔會懷疑Magic TV output出來既畫質,只係覺得佢地產品定位越來越離地

- 今時今日主打高質錄影電視節目,但電視台俾唔到高質節目你錄
- 堅實無記支持者免費睇緊Mytv super, 續約都係$380一年任睇, 又唔洗自己錄節目
- 仲錄1080i既明珠9:30? Google , Apple, 十幾廿蚊一套1080P新戲你睇
- 如果想睇高質野(e.g. Netfilx, )既人, 9000系提供既app又出唔到4K HDR
- 無得自己裝app, 就連想用app睇老翻既人都吸引唔到....

產品一手過要俾二千蚊幾成三千蚊, 有幾多人會買?

如果出早幾個月出就好啦!買咗 3300d 幾個月咋!

回覆 1# citysoho

有興趣,幾時買到呀?

Telegram group

可惜無HDR....
hkpm 發表於 2016-12-30 15:36

千九幾蚊都無,咁幾屈機

我部 Magic TV 用左八年幾終於前幾日壞左,呢部新機出得真係合時,正!非常正!新機仲有埋 Kodi,連我部 media PC 都可以改做其他嘢,非常期待這部新機,唔知幾時有得買?

回覆 68# onitoo

Very soon.

I think (but will have to confirm on next working day) that you may be able to trade in your defective Magic TV for a new model at list price minus $200 (non-HDD model) or $400 (HDD model).

我對9000都有興趣.
想問: 錄無線或ViuTV,錄出來既file是否可以正常在電腦播放?