有乜野 山寨盒 介紹 ? 依家用緊 usb tv card 錄
yottamug 發表於 2017-2-8 18:14

訂左部 豪華版F348四代机

淨機平過 MTV9500幾舊

玩開衛星既就知乜東東

dtmb + dvb-s2 + dvb-c + android 四合一機

不過係單 tuner

某大陸網介紹

史上最强大的4K接收机-DK8080 F3四代
4K/60Hz H.265 AVS+ 卫星,有线,地面,IPTV,高清播放,艺华,88KU通吃.....
1.坚持F3企业一直以来的理念,用最好的材料,做最高性能和画质的机器。
2.采用强大的海思HI3798CV200四核64位高性能ARM CortexA53 ,最高2.0GHz,八核图形处理器,播放更流畅.
3.配接质量最好,最稳定的可置换调谐板F348,可以接收卫星有线,地面三种信号
4.支持卫星,有线,地面AVS, AVS+,H265,H264,MPEG2信号的接收, 最大支持4Kx2K@30fps解码, VP9 最大支持4Kx2K@60fps解码
5.强大的播放器功能,支持XBMC
6支持数字太和CA功能,免费看高清一个月 (选择)
7.支持88KU卫星信号的接收
8. 标配智能卡读卡器,也可以外接USB读卡器,可扩展支持多卡功能, 支持大部分地方有线节目的接收.
9.标配无线网卡,设置密码即可以使用,支持1 个10M/100M/1000M有线网口。
10.卫星盲扫,有线地面关联搜索.
11.支持TS延时,最长时间达10秒。
12. 支持1 个USB2.0 Host接口,支持1 个USB3.0 Host接口,兼容USB2.0。
13.支持1 路HDMI2.0a TX with HDCP2.2输出,最大分辨率4Kx2K @60fps。
14. 支持蓝牙功能.
15. 内置SATA3.0抽屉式硬盘盒(另选),支持高清播放,节目录像
16.通用CI CAM接口,同时支持两模块,通过CAM支持各种加密系统,特别适合有线,地面加密接收(另选)。

唉我唔知,而家我每星期五錄都市閒情,而家又冇錄到,冇左個記錄
真係好叉垃圾囉 ...
gta9982 發表於 2017-2-10 13:42

比錢做測試員

辛苦晒

有冇方法可以讀取朋友(即係不是內聯網)nas 資料?
fatlo 發表於 2017-2-13 18:50

直接裝個nas apps
跟住login未得

其實我地尼班9000/9500用家真系無嘢好講,做咗新系統嘅白老鼠,產品應該完善啲先好攞出尼賣。我真系 ...
wii仔 發表於 2017-2-14 15:14

為付費測試員表達崇高既敬意

我覺得哩部mtv9xxx係為左測試(自己既開發技術同市場反應)用

而家咁既非互連設計都搞成咁

所以佢唔一次過出埋 HDMI in 款

係明智既決定

bug 有排fix

7點81台新聞透視
吻合個吻字出唔到,變問號
gta9982 發表於 2017-2-18 20:13

咁奇怪,圖形字幕都出唔到

應該同字庫無關

有無ching問過magic tv會唔會開發一個方法可以用倒mytv super app?
siukat 發表於 2017-2-20 13:21

試下裝個apk入去咪知

搵Magic tv 研究下點樣可以呃個mytv super app 唔係hdmi 輸出
siukat 發表於 2017-2-20 19:34

咁要root左先可以搞

多咀問句,有冇人知佢個Android 可唔可以安裝Google Installer 之類,裝返Play Store去裝Apps同login跟機個 ...
emlleung 發表於 2017-3-7 01:34

理論上可以

其實應該內置 Google Play

但官方又唔建議你咁做