請問現今科技有冇產品可以將廳既公共天線無線傳入房?

房無預到天線位,又唔想拉明線

鴨寮街咪有咯

鴨寮街咪有咯
chue 發表於 2017-7-6 23:32

唔係要無線天線喎
係要 一個device將公共天線wireless咁send入房

要wireless的話stb+wireless hdmi
又或者買個mytv super盒但睇唔到viu同奇妙

唔係無,只是唔會家用。你都唔會把屋企變成轉播站?

C-Leung 發表於 2017-7-7 03:17

Apple TV/Android TV用官方app睇99(但未有96)同用live streaming睇77(但無新聞)

TVB呢啲去堆填區喇

via HKEPC Reader for Android

s905 android box + tv手指 + tvheadend 就可以經網絡無損轉發ts

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=116&tid=2381707

android/ios/windows/Linux 都可以睇到

唔係無,只是唔會家用。你都唔會把屋企變成轉播站?
lnchu 發表於 2017-7-7 12:01

你又岩

C-Leung 發表於 2017-7-7 03:17

最憎TVB!!!!!!

但係盒子用VIUTV個app 好lag好低清

s905 android box + tv手指 + tvheadend 就可以經網絡無損轉發ts

android/ios/windows/Linux 都可以睇到 ...
kofz 發表於 2017-7-7 13:08

ching我又真係有部ras pi無用,係咪都可以咁玩法